Πώς θα ξεχωρίζεις πάντα το φρέσκο σούσι

Η μόδα του σούσι έχει περάσει εδώ και αρκετό καιρό, σε σημείο που πλέον έχει ενταχθεί σε μια συνηθισμένη διατροφική επιλογή σχεδόν για την πλειοψηφία του δυτικού κόσμου. Η αξιολόγηση της ποιότητας όμως, πάντοτε είναι ένα θέμα. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις πώς γίνεται κάτι τέτοιο, ακολουθούν οι εύκολοι τρόποι για να καταλάβεις αν το σούσι σου είναι φρέσκο ή πρέπει να πάρει το δρόμο για τα σκουπίδια.

Η μυρωδιά

Το φρέσκο σούσι τίποτα άλλο πέρα από ρύζι και πιθανότατα wasabi. Ευτυχώς για όλους, ο καθένας μπορεί να αναγνωρίσει την μυρωδιά του μπαγιάτικου ψαριού. Και φυσικά γνωρίζεις τι πρέπει να πράξεις σε αυτή την περίπτωση. Κοινώς, αν μυρίζει κάτι ύποπτα, το σούσι είναι για πέταμα.

Από τι ξεχωρίζει το φρέσκο σούσι

Η εμφάνιση 

Το κομμάτι του ψαριού ή των θαλασσινών θα πρέπει να έχει φωτεινά χρώματα και λαμπερή όψη, χωρίς κάποια γαλακτώδη υφή. Αν το χρώμα είναι ξεθωριασμένο ή αδιαφανές, τότε μάλλον το προϊόν είναι λιγότερο φρέσκο από όσο θα έπρεπε. Υπάρχει βέβαια και ο κίνδυνος κάποια (πολύ κακά) εστιατόρια να ψεκάζουν το ψάρι με μονοξείδιο του άνθρακα για να δείχνει πιο ζωντανό χρωματικά, οπότε ο δείκτης της εμφάνισης είναι λιγότερο αξιόπιστος από αυτόν της οσμής.

Η υφή

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το φρέσκο ψάρι, αν ακουμπήσεις το κομμάτι του ψαριού με τα chopsticks, θα πρέπει να πάρει αμέσως το αρχικό του σχήμα για να θεωρηθεί φρέσκο. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί και τα σημάδια από τα ξυλάκια παραμείνουν ορατά στην επιφάνειά του, τότε κάτι πήγε λάθος.

Η ημέρα

Μπορεί να φανεί παράξενο αλλά πολλοί ειδικοί πάνω στο θέμα σούσι συστήνουν να αποφεύγονται οι Κυριακές, όταν τα περισσότερα εστιατόρια δεν μπορούν να προμηθευτούν ψάρι ημέρας.

 

https://esquire.com.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s