Μερικά tips για το πληκτρολόγιο του κινητού σου, που μάλλον αγνοείς!

στις

Είσαι σίγουρος πώς γνωρίζεις τα πάντα για το iPhone σου; Όλα εκείνα τα μυστικά που κάνουν τη χρήση του πιο εύκολη και κερδίζεις χρόνο; Μερικά tips για το πληκτρολόγιο του κινητού που μάλλον αγνοείς.

Υπάρχουν μερικά «κρυμμένα» μυστικά στο πληκτρολόγιο του κινητού που μόλις τα ανακαλύψεις θα στέλνεις ένα μήνυμα σε χρόνο dt, δεν θα εκνευρίζεσαι, δεν θα σπαταλάς χρόνο και ενέργεια και θα ενθουσιαστείς. Tips για το πληκτρολόγιο του κινητού σου!

Μερικά από αυτά ίσως τα γνωρίζεις ήδη, αλλά όπως και να έχει εμείς φρεσκάρουμε τις γνώσεις σου και προσθέτουμε και μερικές ακόμη.

Tips για το πληκτρολόγιο του κινητού σου

Ταξινόμηση των ρυθμίσεων του πληκτρολογίου

Αυτό συνίσταται για τους νέους κατόχους iPhone αλλά και για αυτούς που δεν το έχουν ξεψαχνίσει ακόμη το κινητό τους. Κάνε έναν γρήγορο έλεγχο των ρυθμίσεων πληκτρολογίου και βάλε μια τάξη.

Για την προσαρμογή των ρυθμίσεων πληκτρολογίου:

  • Άνοιξε μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί το πληκτρολόγιο, όπως η εφαρμογή Μηνύματα ή η εφαρμογή Mail.
  • Άγγιξε παρατεταμένα την υδρόγειο και πάτα»Ρυθμίσεις πληκτρολογίου».
  • Στη συνέχεια, προσάρμοσε τις ρυθμίσεις σου.

Αυτόματη διόρθωση, έλεγχος ορθογραφίας, έξυπνη στίξη, κλείδωμα κεφαλαίων, αυτόματη χρήση κεφαλαίων, προβλεπτικό, προεπισκόπηση χαρακτήρων. Όλα τα έχει το μενού!

Χρήσιμες συντομεύσεις

Δημιούργησε χρήσιμες συντομεύσεις και γλίτωσε χρόνο. Το iPhone σου προσφέρει το τέλειο «Text Replacememt» χαρακτηριστικό το οποίο σου επιτρέπει να γράψεις μια συντόμευση την οποία «μεταφράζει» σε ολόκληρη πρόταση. Στην πρόταση που θέλεις κανονικά να πληκτρολογήσεις. Ακόμα και emoticons!

Δες το παράδειγμα και ξεκίνα να το κάνεις πράξη. Θα σου λύσει τα χέρια!

Άλλαξε το μέγεθος του πληκτρολογίου του κινητού σου

Μπορεί να θέλεις ή να χρειάζεται να στείλεις μήνυμα με το ένα χέρι ή να σε έχει κουράσει το πληκτρολόγιο που έχεις. Κανένα πρόβλημα, γιατί αλλάζεις το μέγεθος. Μπορείς να το κάνεις πιο μικρό ή να το μεταφέρεις από τη μια πλευρά στην άλλη. Και αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τα μοντέλα iPhone Plus της Apple καθώς και το iPhone XS Max.

Πώς θα το κάνεις; Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληκτρολόγια > Πληκτρολόγιο ενός χεριού.

Χρειάζεσαι ένα iPhone 6 ή νεότερο μοντέλο με iOS 11 για να χρησιμοποιήσεις το Πληκτρολόγιο ενός χεριού. Αυτή η δυνατότητα δεν διατίθεται στο iPhone SE και το iPod touch.

Προσθήκη εφαρμογής πληκτρολογίου άλλου κατασκευαστή

Μπορείς να εγκαταστήσεις εφαρμογές πληκτρολογίου άλλων κατασκευαστών με τον ίδιο τρόπο που θα έκανες install άλλες εφαρμογές στη συσκευή σου. Μετά την εγκατάσταση του νέου πληκτρολογίου, θα χρειαστεί να το προσθέσεις για να το χρησιμοποιήσεις. Ακολούθησε τα εξής βήματα:

Μετάβαση στο App Store και αναζήτηση της εφαρμογής πληκτρολογίου που θέλεις.

  • Πάτα Λήψη > Εγκατάσταση.
  • Πληκτρολόγησε το συνθηματικό του Apple ID ή χρησιμοποίησε το Touch ID αν είναι διαθέσιμο στη συσκευή σου.
  • Κατόπιν, πρόσθεσε το νέο πληκτρολόγιο. Στη συνέχεια πήγαινε Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληκτρολόγιο > Πληκτρολόγια > Νέο πληκτρολόγιο και επίλεξε την εφαρμογή που έκανες εγκατάσταση.

Κούνα το!

Το πιο εύκολο undo. Έκανες ένα λάθος; Μια λάθος λέξη; Ένα ορθογραφικό ή ένα λάθος emoticon, απλά κούνα το κινητό σου και θα κάνει undo. Τόσο απλά!

Μορφοποίηση…γιατί όχι;

Μπορείς να κάνεις bold ή να βάλεις άλλη γραμματοσειρά! Παρ’ όλο που αυτό δεν λειτουργεί σε κάθε εφαρμογή, στο email, στις σημειώσεις και σε ορισμένες άλλες υπηρεσίες, όπως είναι το WhatsApp, μπορείς να αλλάξει τη μορφοποίηση του κειμένου. Για να το κάνεις αυτό, πάτα πάνω στο κείμενο που έχεις γράψει, επίλεξε το απόσπασμα που θέλεις κάνε copy paste.

Κι εκεί που πας να κάνεις copy paste, βλέπεις πως έχεις κι άλλες επιλογές!

 

Home Page

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s