Αυτή η έρευνα για τη σοκολάτα και το κρασί μόλις έγινε η αγαπημένη μας!

Και τι θέλουμε σε αυτή τη ζωή; Λίγη αγάπη, λίγη σοκολάτα και λίγο κρασί. Μια σημείωση πριν σου αποκαλύψουμε την αγαπημένη μας έρευνα: Δεν εννοούμε σε καμία περίπτωση να καταναλώσεις σοκολάτα και κρασί μαζί!

Μόνο τέτοιες ειδήσεις θέλουμε να ακούμε! Αυτή η έρευνα για τη σοκολάτα και το κρασί μόλις έγινε η αγαπημένη μας! Και θα γίνει και η δική σου αγαπημένη και θα σου την αποκαλύψουμε ευθύς αμέσως.

Τι έδειξε αυτή η έρευνα για τη σοκολάτα και το κρασί; Έδειξε πως είναι τα δύο συστατικά για να ζήσουμε περισσότερο! Ναι μια τέτοια δίαιτα είναι το κλειδί για να ζήσουμε μερικά χρονάκια παραπάνω. Και ποιος μπορεί να πει όχι σε αυτά τα δύο, ειδικά όταν είναι για το καλό της υγείας σου;

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, πραγματοποίησαν μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν περίπου 70.000 άνδρες και γυναίκες, των οποίων εξέτασαν  τον τρόπο ζωής για μια περίοδο 16 ετών! Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Internal Medicine, και συνέκρινε τα ποσοστά θνησιμότητας όσων ακολουθούσαν μια αντιφλεγμονώδη διατροφή και όσους δεν την ακολουθούσαν.

Η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσοι ακολουθούσαν μια αντιφλεγμονώδη διατροφή, με φρούτα, λαχανικά, τσάι, καφέ, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, κρασί και μπύρα τότε είχαν 18% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία.

Πολύ περισσότερο, είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιά και 13% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο.

Για τους ανθρώπους που κάπνιζαν αλλά ακολουθούσαν μια αντιφλεγμονώδη δίαιτα, είχαν επίσης μειωμένο κίνδυνο θανάτου συγκριτικά με τους υπόλοιπους καπνιστές.

Το να ακολουθείς μια αντιφλεγμονώδη δίαιτα είναι ωφέλιμο και για ανθρώπους που πάσχουν από διάφορες ασθένειες, όπως αρθρίτιδα, άνοια, κάποιες μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Υπάρχουν πολλά φαγητά που μειώνουν τις φλεγμονές, όπως είναι η μαύρη σοκολάτα που είναι πλούσια σε μαγνήσιο αλλά και το κόκκινο κρασί! Φυσικά πάντα σε λογικές ποσότητες και χωρίς υπερβολές και πάντα με βάση τις ανάγκες που έχει ο οργανισμός σου.

 

https://ipop.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s