Τόσα χρήματα χαλάμε σε ολόκληρη τη ζωή μας για καλλυντικά που δεν χρησιμοποιούμε

Νέα έρευνα μας κατακεραυνώνει…

Υπάρχει άραγε γυναίκα που δεν μαγεύεται μπαίνοντας σε έναν  χώρο γεμάτο με προϊόντα περιποίησης έτοιμα να γεμίσουν το καλάθι των αγορών μας;

Τα καταστήματα καλλυντικών αποτελούν στέκι κάθε γυναίκας πολλές φορές πριν ακόμα ενηλικιωθεί. Τα προϊόντα περιποίησης κατέχουν εξέχουσα θέση στο μυαλό, το σπίτι, και τη ζωή μας ολόκληρη, σε σημείο που πολλές από εμάς αγοράζουμε σε τέτοια συχνότητα που πολλές φορές δεν προλαβαίνουμε να χρησιμοποιήσουμε τα καλούδια μας πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα που επιτρέπεται αυτά να καταναλωθούν.

Σε αυτό ακριβώς επικεντρώθηκε έρευνα της DailyMail που σκοπό είχε να υπολογίσει προσεγγιστικά το ποσό που κάθε γυναίκα ξοδεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της για καλλυντικά προϊόντα που εντέλει δεν χρησιμοποιεί ποτέ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, το ποσό αυτό ανέρχεται στα… 162.000 δολάρια!

Συγκεκριμένα, η μελέτη θέλει μία μέση γυναίκα να σπαταλά συνολικά 180.000 δολάρια για την περιποίηση προσώπου, σώματος και μαλλιών, με μόλις το 10% του ποσού αυτού να πηγαίνει σε προϊόντα που πράγματι μας είναι απαραίτητα και χρησιμοποιούμε.

Όπως αποδείχτηκε, πολλά από τα αρώματα, τις κρέμες προσώπου και σώματος, τα καλλυντικά και όλα τα υπόλοιπα δελεαστικά που μας πλασάρουν γνωστές εταιρείες και μεγάλοι Οίκοι καταλήγουν να αγοραστούν μεν, να μείνουν στα συρτάρια μας ή να χαριστούν δε.

Αυτό οφείλεται στη μανία του υπερκαταναλωτισμού που κυριεύει τις γυναίκες η οποία πολλές φορές μας οδηγεί στην αγορά μη απαραίτητων προϊόντων. Φυσικά, η σύνδεση του υπερκαταναλωτισμού με την ψυχολογική μας κατάσταση είναι αδιαμφισβήτητη.

Δεν το λένε τυχαία «shopping therapy» κορίτσια…

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s