Τέλος οι καθρέπτες στα αυτοκίνητα; Δες με τι θα αντικατασταθούν!

Τέλος οι καθρέπτες στα αυτοκίνητα; Και με τι θα αντικατασταθούν; Κι, όμως, η τεχνολογία έρχεται να τους αλλάξει και να βάλει κάτι άλλο στη θέση τους.

Οι καθρέπτες στα αυτοκίνητα είναι αναπόσπαστο και βασικό κομμάτι για τους οδηγούς. Εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς και όχι φυσικά για να κοιτάξεις τα μαλλιά σου ή το μακιγιάζ σου! Οι καθρέπτες εξυπηρετούν στο να βλέπουν οι οδηγοί τι γίνεται από πίσω τους ή στο πλάι. Κι αν φύγουν, ποιος θα κάνει τη “δουλειά”;

Τέλος, οι καθρέπτες στα αυτοκίνητα; Ναι είναι γεγονός αλλά όχι για όλες τις χώρες ακόμη. Μέχρι να έρθει στην Ελλάδα η καινοτομία αυτή, θα πρέπει να κάνουμε πολλή υπομονή ακόμα και να συνεχίζουμε να παλεύουμε με τους παραδοσιακούς καθρέπτες μας.

Πόσα γνωρίζουμε για τους “αντικαταστάτες” των παραδοσιακών καθρεπτών;

Η Ιαπωνία, όμως, πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά και αντικαθιστά τους καθρέπτες αυτούς με κάμερες. Συγκεκριμένα, η Lexus αποφάσισε να αφαιρέσει τους καθρέπτες στα αυτοκίνητα και να τους αντικαταστήσει με κάμερες. Ο οδηγός θα μπορεί να έχει πλήρη γνώση και αντίληψη για το τι συμβαίνει στο δρόμο μέσα από οθόνες 5 ιντσών.

Οι πλευρικοί καθρέπτες θα αντικατασταθούν από μικρές, αεροδυναμικές κάμερες. Αυτές οι κάμερες θα παρέχουν στους οδηγούς video σε οθόνες 5 ιντσών.

Μάλιστα, η εταιρία ισχυρίζεται πως αυτές οι κάμερες όχι μόνο θα εξυπηρετούν καλύτερα τους οδηγούς αλλά θα κάνουν και οικονομία στο καύσιμο.  Παράλληλα, αυτές οι μικρές κάμερες έχουν και άλλα πλεονεκτήματα. Είναι ανθεκτικές στη συσσώρευση σταγόνων βροχής και χιονιού λόγω του σχεδιασμού τους ενώ υπόσχονται και μικρότερο θόρυβο όταν φυσάει!

Η ορατότητα θα είναι καλύτερη και η οδήγηση θα γίνει πιο εύκολη με την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Ωστόσο οι άλλες χώρες θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Καθώς αυτή η τεχνολογία για τους καθρέπτες στα αυτοκίνητα θα αργήσει ακόμα να έρθει στην Ευρώπη, ενώ όσον αφορά στην Αμερική, η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι ακόμα νόμιμη.

 

https://ipop.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s