Ποιοι δικαιούνται δωρεάν μετακινήσεις σε ΟΑΣΑ και ΚΤΕΛ | Νέες κατηγορίες

στις

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν μετακινήσεις σε ΟΑΣΑ και 50% έκπτωση σε όλες τις διαδρομές εσωτερικού των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ;

Τις νέες κατηγορίες αποφάσισαν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών. Ποιοι δικαιούνται δωρεάν μετακινήσεις σε ΟΑΣΑ και μειωμένο εισιτήριο κατά 50% σε όλες τις διαδρομές εσωτερικού των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ;

Η απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο, περιλαμβάνει τα εξής -απαραίτητα- δικαιολογητικά για τους δικαιούχους:

  • Ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%
  • Ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 23.000 ευρώ
  • Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 29.000 ευρώ (προσαυξάνεται με 5.600 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο, εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω)

Να σημειωθεί πως το ύψος του εισοδήματος αποδεικνύεται με το εκκαθαριστικό σημείωμα της δήλωσης του φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2017, και όπως αναφέρει το workenter.gr το δελτίο μετακίνησης για τους μόνιμους κατοίκους των κατά περίπτωση Περιφερειακών Ενοτήτων, χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών καθώς και από τα ΚΕΠ της χώρας.

Ποια είναι τα επιπλέον δικαιολογητικά; Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν στην Υπηρεσία γνωμάτευση των Υγειονομικών Επιτροπών σε ισχύ, στην οποία θα αναγράφεται απαραίτητα το ποσοστό αναπηρίας.

Όσοι λαμβάνουν σύνταξη επ’ αόριστον με απόφαση Διοικητικού Διευθυντή Ασφαλιστικού φορέα ή του ΕΦΚΑ, δικαιούνται δελτίο μετακίνησης χωρίς να απαιτείται η έκδοση πρόσθετης γνωμάτευσης.

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση για δωρεάν μετακίνηση σε ΟΑΣΑ και μειωμένο εισιτήριο κατά 50% στα ΚΤΕΛ.

Να σημειώσουμε πως εξετάζονται αλλαγές στην τιμή εισιτηρίου στα ΜΜΜ, το οποίο αναμένεται να διαμορφωθεί αναλόγως την απόσταση που πραγματοποιεί ο επιβάτης κάθε φορά.  Αυτό φαίνεται να εξετάζει το υπουργείο Υποδομών, αλλά χρειάζεται χρόνος καθώς πρώτα πρέπει να λειτουργήσει σωστά το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Προς το παρόν γίνεται η επεξεργασία των στοιχείων για το νέο σύστημα και καταμετρούν αν έχει καταπολεμηθεί η παρανομία και κατά πόσο έχει επίδοση το σύστημα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

 

Home Page

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s