Αυτούς τους καρχαρίες δεν θα τους φοβηθείς αν τους δεις μπροστά σου

στις

Βρέθηκαν παμφάγα είδη καρχαρία, οι οποίοι μπορούν να τρώνε θαλάσσια χόρτα σε ποσοστό 60% της συνολικής τροφής τους. Το είδος του καρχαρία είναι οι πλατυκέφαλοι καρχαρίες.

Και όμως, υπάρχουν παμφάγα είδη καρχαρία, στην Αμερική. Οι καρχαρίες αυτοί είναι οι πλατυκέφαλοι καρχαρίες και είναι συγγενείς των σφυροκέφαλων καρχαριών, οι οποίοι απαντώνται συχνά στα ρηχά νερά της Αμερικής.

Οι επιστήμονες ύστερα από έρευνες ταυτοποίησαν τα πρώτα παγκοσμίως παμφάγα είδη καρχαρία. Οι καρχαρίες αυτοί μπορούν να καταναλώνουν έως και 60% χόρτα στην συνολική τους τροφή.

Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα στο Μαϊάμι αποφάσισαν να ασχοληθούν αυτή την έρευνα, αφού διάβασαν σε άρθρα ότι το είδος τρώει συχνά θαλάσσιο χορτάρι.

Οι πλατυκέφαλοι καρχαρίες είναι από τα πιο μικρά είδη της οικογένεις των σφυροκέφαλων και τους βρίσκεις συχνά στα ρηχά νερά της Αμερικής. Συνήθως, τρέφονται με καβούρια, γαρίδες, σαλιγκάρια και μικρά ψάρια.

Οι επιστήμονες τους χορήγησαν μια διατροφή 3 εβδομάδων που αποτελούνταν μόνο από θαλάσσια χόρτα και καλαμάρια. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι οι καρχαρίεςχώνεψαν κανονικά τα θαλάσσια χόρτα που περιείχαν ένζυμα και συστατικά όπως άμυλο και κυτταρίνη.

Ένα ακόμα που παρατηρήθηκε ήταν ότι όλοι οι καρχαρίες στη διάρκεια της δίαιτας πήραν κάποια κιλά.

Μετά από αυτή την έρευνα, ανατρέπεται η αντίληψη ότι όλοι οι καρχαρίες είναι μόνο κρεατοφάγοι και ότι έχουν σαρκοφάγο έντερο.

 

Home Page

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s