Σε παιδικούς σταθμούς όλα τα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής

στις

Σε παιδικούς σταθμούς όλα τα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής, μετά το αίτημα του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) που έγινε αποδεκτό.

Ειδικότερα, αποδεκτό έγινε το αίτημα του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) από τα συναρμόδια υπουργεία σχετικά με το σύνολο των παιδιών που προέρχονται από τους τέσσερις δήμους (Μαραθώνας, Ραφήνα-Πικέρμι, Μέγαρα και Λουτράκι) που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά, τα οποία αναμένεται να πάρουν voucher και στην περίπτωση που οι φάκελοί τους είναι ελλιπείς.

Η ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ σημειώνει ότι: «Έτσι 1686 βρέφη-νήπια-παιδιά (Α και Β κατανομή) θα πάρουν voucher, ενώ απορρίφθηκαν μόνον 96, εξαιτίας ανυπέρβλητων τυπικών εμποδίων. Προκειμένου όμως να καλυφθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, χρειάζεται να γίνει τροποποίηση της ΚΥΑ, η οποία και θα πραγματοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να καλυφθούν όλοι».

Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία από την εταιρεία υπογραμμίζεται ότι «για το 2018 δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, καθώς έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η δεύτερη κατανομή. Η δέσμευση των αρμόδιων υπουργείων είναι ότι, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα χορηγηθούν voucher σε όλους εκείνους που θα βρουν θέσεις σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Έτσι ο πρόσθετος αριθμός των voucher που θα δοθούν τον Σεπτέμβριο, με την διαδικασία της δεύτερης κατανομής, θα είναι περίπου 30 – 31.000».

Αξίζει να αναφερθεί ότι απ’ την πρώτη κατανομή δόθηκαν voucher σε 93.997 παιδιά.

 

Home Page

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s