Πού είναι το Καλοκαίρι μας; Χαλάει για τα καλά ο καιρός!

Ο καιρός την Τρίτη στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο θα έχει τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.

Στα υπόλοιπα μέρη, ο καιρός την Τρίτη θα είναι συννεφιασμένος με βροχές. Συγκεκριμένα, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ.

Αναλυτικά ο καιρός την Τρίτη:

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 22 και 30 βαθμών Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα το πρωί ισχυρές. Βελτίωση από το απόγευμα. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 5 και στον Θερμαϊκό τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 και πρόσκαιρα ως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα δείξει 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται άστατος. Συγκεκριμένα στα βόρεια θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Στα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες και βελτίωση.. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, εντάσεως 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι-βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά άστατος καιρός. Συγκεκριμένα στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα από το μεσημέρι να σημειωθούν σποραδικοί όμβροι στα νότια. Στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, με ένταση 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

https://ipop.gr

Σχολιάστε