Επικαιρότητα

Τσίπρας από Σύρο: Πρώτος μας στόχος οι αξιοπρεπείς δουλειές

«Πρώτος μας στόχος στη μεταμνημονιακή εποχή είναι οι αξιοπρεπείς δουλειές», επισήμανε ο κ. Τσίπρα από Σύρο, στην πρώτη “στάση” που έκανε στο Δημαρχείο του νησιού.

Το στόχο της κυβέρνησης να κερδίσει το στοίχημα της εργασίας ανέδειξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από Σύρο, ενώ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Γιώργο Μαραγκό.

Στη Σύρο καθοριστικό γεγονός είναι η επαναλειτουργία των ναυπηγείων, με τον Αλέξη Τσίπρα να υπενθυμίζει ότι είχε δεσμευτεί ότι θα επισκεπτόταν το νησί και τα ναυπηγεία.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για τους αγώνες των εργαζομένων και την πολιτική προσφορά της Σύρου, ενώ επισήμανε πως μπορεί ο τουρισμό να έφερε ανάκαμψη αλλά η επαναλειτουργία της ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας θα φέρει ακόμη πιο ουσιαστική ανάκαμψη και τόνωση της τοπικής οικονομίας. Σε αυτό το σημείο, αναφέρθηκε και στην προοπτικές να εργάζονται 1.000 άτομα εκεί (από τα 300 που εργάζονται σήμερα).

Την ίδια στιγμή μίλησε για τη συστράτευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην επαναλειτουργία των ναυπηγείων, με τη διαγραφή παλαιότερων χρεών, «μια πρωτοβουλία που η δημοτική αρχή θα βρει μπροστά της, υπό την έννοια ότι τα οφέλη θα είναι πολύ περισσότερα». Απ’ την μεριά του ο δήμαρχος κ. Μαραγκός επισήμανε πως τα ναυπηγεία είναι κομβικό γεγονός ενώ μίλησε για τη συμβολική χροιά που φέρει η επίσκεψη του κ. Τσίπρα.

Στο Νεώριο ο Αλέξης Τσίπρας

Επόμενος σταθμός του Πρωθυπουργού ήταν τα Ναυπηγεία στο Νεώριο, όπου τον υποδέχτηκαν η διοίκηση και οι εργαζόμενοι.

«Φέρνουμε στο προσκήνιο τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς» είπε στου εργαζομένους ο κ. Τσίπρας από Σύρο, υπογραμμίζοντας πως «πρώτος στόχος της μεταμνημονιακής περιόδου είναι οι δουλειές, οι αξιοπρεπείς δουλειές».

Μιλώντας για την Ελλάδα μετά τα μνημόνια, ανέφερε πως «έχουμε αρχίσει να αλλάζουμε», ενώ αναγνώρισε πως πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα και τους κάλεσε να γυρίσουν όλοι μαζί σελίδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του μίλησε για την ανάκτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ άφησε αιχμές και για όλους εκείνους που «ονειρεύονται κρυφά και φανερά μνημόνια, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να κρατούν δεμένους τους εργαζόμενους και χαμηλά το εργασιακό κόστος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισήμανε πως το Νεώριο θα συνεχίσει να αποτελεί την ατμομηχανή της κυκλαδικής βιομηχανίας και διαβεβαίωσε τους εργαζομένους πως δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τον αγώνα τους.

 

Home Page

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: