Το IKEA θα πουλάει πλέον και μεταχειρισμένα έπιπλα!

στις

Το IKEA θα πουλάει πλέον και μεταχειρισμένα έπιπλα, σύμφωνα με ανακοίνωση από την εταιρεία επίπλων στη Γερμανία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle, από 1η Σεπτεμβρίου το IKEA θα δέχεται μεταχειρισμένα έπιπλα που έχουν αγοραστεί από τα καταστήματα της εταιρείας και θα τα πουλάει εκ νέου.

Την οικολογική συνείδηση επικαλείται η ΙΚΕΑ αναφορικά με την πρόθεση να προχωρήσει στη συγκεκριμένη ενέργεια, ενώ την ίδια ώρα ακτιβιστές και οικολόγοι δυσπιστούν ως προς το νέο εγχείρημα.

Πώς το IKEA θα πουλάει πλέον και μεταχειρισμένα έπιπλα; Όσοι πελάτες ενδιαφέρονται να πουλήσουν τα παλιά τους έπιπλα ΙΚΕΑ θα μπορούν να ελέγχουν στο διαδίκτυο πόσο περίπου κοστολογείται το προϊόν.

Η συγκεκριμένη τιμή δε θα είναι δεσμευτική, ενώ στη συνέχεια οι πελάτες θα πρέπει να επιστρέψουν το έπιπλο συναρμολογημένο σε ένα από τα πέντε καταστήματα που θα προσφέρει αυτή την υπηρεσία.

Στην περίπτωση που υπάρξει deal με την IKEA, τα χρήματα δεν θα τους δίνονται μετρητά αλλά σε μορφή δωροεπιταγής ΙΚΕΑ.

Τα μεταχειρισμένα έπιπλα θα πωλούνται έπειτα σε χώρο των καταστημάτων όπου υπάρχουν τα προϊόντα σε χαμηλότερη τιμή.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, αυτή η υπηρεσία δεν προσφέρει κάποιο κέρδος, αλλά αντίθετη άποψη έχει ο Μάρτιν Φάσναχτ από την οικονομική σχολή WHU, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο σκοπός είναι πάντα ο ίδιος:

Όλοι μας έχουμε υπερβολικά πολλά έπιπλα και ρούχα. Για τις επιχειρήσεις το ζήτημα είναι να δημιουργήσουν κίνητρα στους πελάτες για να ψωνίζουν. Θέλουν να διευκολύνουν τους πελάτες στις αγορές τους με το να παίρνουν πίσω τα παλιά τους έπιπλα χωρίς πρόβλημα

Με καθόλου ευνοϊκό μάτι δεν είδε αυτό το νέο εγχείρημα και η Greenpeace, η οποία προειδοποιεί ότι θα παρακολουθεί που θα καταλήξουν τελικά αυτά τα παλιά έπιπλα.

«Η ρύθμιση με τις δωροεπιταγές δείχνει ότι το θέμα δεν είναι η προστασία του περιβάλλοντος αλλά η αύξηση της κατανάλωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Greenpeace, Βιόλα Βόλγκεμουτ.

 

Home Page

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s