Και πάλι «Όχι» στις γυναίκες στην Αργεντινής. Η Γερουσία αρνήθηκε να αναγνωρίσει το δικαίωμα στην άμβλωση

Κατερίνα Πρίφτη

Ένα μεγάλο «όχι» στο δικαίωμα της γυναίκας να ορίζει το σώμα της και τη ζωή της εισέπραξαν ξανά οι γυναίκες στην Αργεντινή με την Γερουσία να απορρίπτει το νομοσχέδιο που επιτρέπει την άμβλωση.

Η Γερουσία δεν αφουγκράστηκε το κοινό αίσθημα με 6 στους 10 πολίτες να τάσσονται υπέρ της αποποινικοποίησης, έκλεισε τα αυτιά στις χιλιάδες γυναίκες που βροντοφώναζαν στους δρόμους, αδιαφόρησε για την έγκριση του νομοσχεδίου από την Κάτω Βουλή και υπέκυψε για μια ακόμη φορά στον βαθύ συντηρητισμό που επιβάλλει η πρόσδεση της στην Καθολική Εκκλησία.

Ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος, είχε μόλις πρόσφατα αναφερθεί εκ νέου στο θέμα των αμβλώσεων, εξομοιώνοντας αυτές με το πρόγραμμα ευγονικής των Ναζί!

Το νομοσχέδιο συζητείτο στη Γερουσία επί 16 ώρες και η μάχη που δόθηκε μεταξύ των δύο αντιτιθέμενων πλευρών ήταν σκληρή. Καθ′ όλη τη διάρκεια των συζητήσεων στους δρόμους του Μπουένος Άιρες γυναίκες, άνδρες, ακτιβιστές, δικηγόροι είχαν συγκεντρωθεί διαδηλώνοντας υπέρ της άμβλωσης ενώ η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είχε διοργανώσει δική της συγκέντρωσης, με τους συμμετέχοντες να τάσσονται κατά του δικαιώματος στην άμβλωση.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έφερε δάκρυα και οργή στις γυναίκες που ξενυχτούσαν έξω από το κτήριο όπου συνεδρίαζε η Γερουσία και πανηγυρισμούς στο αντίπαλο στρατόπεδο που είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικό πάρκο.

 

https://www.huffingtonpost.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s