Πληροφορίες από δημοσιογραφικές πηγές για 84 νεκρούς.

Πληροφορίες από δημοσιογραφικές πηγές για 84 νεκρούς. Προς το παρόν η πληροφορία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Αναμένουμε την πρωινή ενημέρωση απ’ την Πυροσβεστική.

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν:

«Οι νεκροί συμπολίτες μας από τις φονικές πυρκαγιές είναι δεκάδες και η καταστροφή των περιουσιών και του περιβάλλοντος εκτεταμένη.

Ο αρμόδιος Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε πως ενεργοποιήθηκε άμεσα ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας, συνοδευόμενος από παροχή αεροσκαφών και πυροσβεστών και πως πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα.

Με ποια μέτρα η Κομισιόν θα κάνει πράξη την αλληλεγγύη μέσω του μηχανισμού ευρωπαϊκής πολιτικής προστασίας, και με ποιο τρόπο σκοπεύει να επιταχύνει την υλοποίηση του προγράμματος RESCuE, ώστε η αποκατάσταση των ζημιών να μπορεί να καλύπτεται από ίδιους, επιχειρησιακούς πόρους της ΕΕ».

Σιωπητήριο στους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ επέβαλλε από χθες Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς έχει δώσει εντολή να μην εμφανίζονται στα Μέσα Ενημέρωσης.

Προσοχή: Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν ορισμένοι «πειραγμένοι» τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους δήθεν συγκεντρώνονται χρήματα υπέρ των πυρόπληκτων της Αττικής. Όμως, στην πράξη λειτουργούν ως όχημα επιτήδειων που επιδιώκουν να αποσπάσουν χρήματα.

Οι πυρκαγιές στην Κινέτα και την Καλλιτεχνούπολη είναι σε πλήρη εξέλιξη για τρίτη ημέρα. Στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, η φωτιά έχει πλέον δύο μέτωπα, το ένα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το άλλο προς Αλεποχώρι.

https://ipop.gr
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s