Οι πολλοί γιατροί σκοτώνουν, λέει μια έρευνα και κυριολεκτεί!

Ίσως είναι η πιο περίεργη έρευνα που έχουν διαβάσει ποτέ…τουλάχιστον με μια πρώτη ματιά. Με μια δεύτερη, καταλαβαίνουμε πολύ καλά γιατί δεν πρέπει να αλλάζουμε τον γιατρό μας.

Γιατί οι πολλοί σκοτώνουν.  Γιατί δεν πρέπει να αλλάζουμε τον γιατρό μας; Γιατί σύμφωνα με τις έρευνες όταν βλέπεις τον ίδιο γιατρό για χρόνια, τότε μειώνονται οι πιθανότητες θανάτου.

Προηγούμενες σχετικές έρευνες είχαν αποκαλύψει πως η περίθαλψη είναι ένας συνδυασμός πολλών θετικών παραγόντων, όπως το να ακολουθούν οι ασθενείς την συμβουλή του γιατρού και να παίρνουν προληπτικά μέτρα.  Τώρα οι ερευνητές το πάνε ένα βήμα παραπέρα και υποστηρίζουν πως υπάρχει σύνδεση στον δεσμό του ασθενή με τον γιατρό και στις πιθανότητες θανάτου.

«Αυτή η έρευνα δείχνει πως και η ανθρώπινη πλευρά της ιατρικής εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντική, να είναι ένα ζήτημα ζωής και θανάτου», αναφέρει συγγραφέας της έρευνας, Denis Pereira Gray.

Οι ερευνητές είναι από το Πανεπιστήμιο του Exeter και του Manchester και περίεγραψαν πως κυνηγούσαν μέσω προηγούμενης έρευνας να ανακαλύψουν και να βρουν στοιχεία που συνδέουν τον ασθενή με τον γιατρό και τη θνησιμότητα. Η ομάδα, ανακάλυψε 22 έρευνες και είχαν όλες δημοσιευτεί μέχρι το 2010. Αυτές πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές χώρες από τις ΗΠΑ μέχρι την Αγγλία, και από την Νότια Κορέα μέχρι το Ισραήλ.

Κι ενώ οι έρευνες ήταν πολύ διαφορετικές ως προς τον τρόπο που διεξήχθησαν, για να συγκεντρωθούν και να αναλυθούν τα αποτελέσματα τους, η ομάδα διαπίστωσε πως οι 18 μελέτες έδειχναν τη σαφή σχέση μεταξύ τη συνεχόμενης περίθαλψης με τις χαμηλότερες πιθανότητες θνησιμότητας.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι έχουν ένα γιατρό για χρόνια και επομένως έχουν αναπτύξει μια σχέση μαζί του, είναι μικρότερος ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου σε σχέση με αυτούς που αλλάζουν γιατρούς κάθε τρεις και λίγο! Αυτό αφορά τόσο τους παθολόγους και γενικούς γιατρούς, όσο και τους γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, ακόμη και τους χειρουργούς.

Η ομάδα ανέφερε πως σε μερικές από τις μελέτες δεν βρήκαν τη σύνδεση μεταξύ της συνεχόμενης περίθαλψης και εξέτασαν καλύτερα την ποιότητα των σχέσεων μεταξύ του γιατρού και του ασθενή.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, όταν οι ασθενείς έχουν καλές σχέση με τον γιατρό και όταν δε τον αλλάζουν για χρόνια, τότε νιώθουν πιο άνετα μαζί του, μιλούν περισσότερο για τα προβλήματα και τις συνήθειές τος και έτσι οι γιατροί μαζεύουν γνώσεις και μπορούν να διαμορφώσουν καλύτερα μια θεραπεία και να δώσουν καλύτερες συμβουλές.

Το δικό μας συμπέρασμα ποιο είναι; Να πηγαίνεις συχνά για check up στον γιατρό σου, να κρατάς τον ίδιο γιατρό για χρόνια και φυσικά αν έχεις πολλαπλά προβλήματα να κοιτάξεις περισσότερους γιατρούς!

 

 

https://ipop.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s