Μπαίνει «λουκέτο» σε Airtickets και TravelPlanet24

Κλείνει η Airtickets και το TravelPlanet24; Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει η Tripsta (Travelplanet24, Airtickets και Trispta.com) και όπως φαίνεται αναμένεται να μπει «λουκέτο» στην εταιρία αεροπορικών εισιτηρίων.

Κλείνει η Airtickets; Σύμφωνα με πληροφορίες η Tripsta, η οποία ελέγχει τα ηλεκτρονικά ταξιδιωτικά πρακτορεία, Airtickets και TravelPlanet24 αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα και χρέη που φτάνουν κοντά στα 70 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που δεν μπορεί να διαχειριστεί, ενώ σύμφωνα με πηγές συμφωνήθηκε η αποπληρωμή τους σε δόσεις.

Η είδηση διέρρευσε όταν υπάλληλος της εταιρείας αναφέρθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε απολύσεις εργαζομένων στην Αθήνα, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία με τα οικονομικά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Φίλιππος Μπρίνκμανν, ανακοίνωσε μαζικές απολύσεις, περίπου 180 ατόμων. Πριν την απόλυση εργαζομένων στην Αθήνα, απολύθηκε προσωπικό στο Βουκουρέστι, περίπου 80 άτομα.

Να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, όπως και η Αegean, αντιμετώπιζαν σημαντικές καθυστερήσεις καθώς σύμφωνα με πηγές το τελευταίο διάστημα της επέτρεπαν να εκδίδει δικά τους εισιτήρια όχι με κάρτα αλλά μόνο με μετρητά.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Euro2day, εκτός από την οφειλή των 70 εκατ. ευρώ προς τις αεροπορικές εταιρείες μέσω του ελληνικού γραφείου BSP της IATA (αεροπορικά εισιτήρια που εκδίδονται στην Ελλάδα ανεξάρτητα αν αφορούν Έλληνες ή ξένους πελάτες), αδιευκρίνιστο παραμένει το συνολικό άνοιγμα της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλές προς την ΙΑΤΤΑ είναι περίπου 30 με 35 εκ. ευρώ στην αγορά της Γερμανίας, από εισιτήρια που είχαν εκδοθεί μέσω του παραρτήματος που διατηρεί η Tripsta στη συγκεκριμένη αγορά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η οφειλή της εταιρείας μόνο προς τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa φέρεται να ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ.

Ανησυχητικό είναι επίσης, το γεγονός ότι ίσως το λουκέτο στην Tripsta έχει συνέπειες στον ελληνικό τουρισμό.

 

 

https://ipop.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s