Ο σκύλος σου είναι ντετέκτιβ και αναγνωρίζει τους κακούς ανθρώπους!

Ο σκύλος σου είναι ένας πραγματικός ντετέκτιβ και μπορεί να αναγνωρίσει τους κακούς ή μη αξιόπιστους ανθρώπους. Εσύ τον ακούς;

Πρόσφατη έρευνα επιβεβαίωσε αυτό που γνωρίζαμε ήδη: ο σκύλος σου αναγνωρίζει έναν κακό άνθρωπο και το δείχνει. Εσύ πόση βάση δίνεις στις αντιδράσεις του;

Τα σκυλιά είναι κατά κύριο λόγο φιλικά, ακόμα και με τους ξένους. Όταν, όμως, διαισθανθούν ότι κάτι δεν πάει καλά με έναν άνθρωπο, τότε θα στο “πουν” με τον δικός του, ιδιαίτερο τρόπο.

Ο σκύλος σου αναγνωρίζει έναν κακό άνθρωπο. Και πώς σου το δείχνει;

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Kyoto στην Ιαπωνία. Οι ερευνητές ήθελαν να εξετάσουν αν ο σκύλος θα μπορούσε να εμπιστευτεί έναν άνθρωπο που του έλεγε ψέματα και έτσι διαχώρισαν την έρευνα σε τρία κομμάτια.

Η ομάδα των επιστημόνων ισχυρίζεται ότι η έρευνα μας λέει ότι ο σκύλος θέλει έναν κόσμο ακριβή και αληθινό, σύμφωνα με τον John Brashaw από το Πανεπιστήμιο του Bristol.

Στην έρευνα, οι ιδιοκτήτες των σκύλων αρχικά έδειξαν ένα μπολάκι με φαγητό στον σκύλο. Ο σκύλος θα έτρεχε προς τα εκεί. Στη συνέχεια το μπολάκι το οποίο του έδειχναν ήταν χωρίς φαγητό. Τα σκυλιά έπεσαν στην “παγίδα” και προσέγγισαν το μπολ.

Τα σκυλιά κατανοούν τις ανθρώπινες χειρονομίες αλλά αν δεν είναι αξιόπιστες, τότε γίνονται νευρικά και αγχώνονται. Την τρίτη φορά, τα σκυλιά δεν θα ακολουθούσαν τη χειρονομία αφού πια δεν πίστευαν αυτούς που τους έλεγαν ψέματα, χρησιμοποιώντας την προηγούμενη εμπειρία τους.

Περισσότερες έρευνες έχουν δείξει ότι τα σκυλιά μπορούν να αντιληφθούν και πως ο “γονέας” τους συναναστρέφεται με έναν ξένο. Σε ένα πείραμα, οι ιδιοκτήτες ζήτησαν από ανθρώπους βοήθεια. Στη συνέχεια, αυτοί οι άνθρωποι έδωσαν στα σκυλιά μια λιχουδιά. Και τα pets μας εξέπληξαν!

Τα σκυλιά δεν δέχονται λιχουδιές από ανθρώπους που θεωρούν πως είναι αγενείς ή επικίνδυνοι για τον ιδιοκτήτη, ενώ προτιμούν να την πάρουν από κάποιον που βοηθά!

Μια ακόμη έρευνα απ’ το Neuroscience and Biobehavioural Reviews, ισχυρίζεται πως τα σκυλιά “διαβάζουν” ξεκάθαρα την επικοινωνία του ιδιοκτήτη τους με τους ξένους και αποφεύγουν όσους ξεγελούν τον “γονέα’ τους!

Ναι, ο σκύλος σου αναγνωρίζει έναν κακό άνθρωπο και θέλει να σε προστατέψει. Εσύ τον ακούς;

 

 

https://ipop.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s