Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το IGTV είναι η νέα προσπάθεια του Instagram να παραπλανήσει τους δημιουργούς

Το IGTV μπήκε από τη μια μέρα στην άλλη στη ζωή μας κι όλοι προσπαθούν να βγάλουν μια άκρη. Στην πράξη είναι πολύ απλό αν και στην ουσία του πολλοί ισχυρίζονται πως είναι η νέα προσπάθεια του Instagram να παραπλανήσει τους δημιουργούς!

Τι είναι το IGTV;  Το IGTV είναι η νέα κινητή εφαρμογή στο Instagram, που βρίσκεται στην καρτέλα αναζήτησης και μαζί του φέρνει νέες ευκαιρίες για brands και δημιουργούς. Ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται.

Φώτα, κάμερες, δράση

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Instagram επιθυμεί μακρπρόθεσμα να προωθηθεί και να επεκταθεί πέρα και από την κύρια εφαρμογή…Εντάξει, ίσως να μην εξελιχθεί σε Netflix ή Facebook Watch αλλά το νέο IGTV περιλαμβάνει 4K μουσικά video και shows. H συγκεκριμένη πλατφόρμα πλησιάζει περισσότερο το YouTube ή το Snapchat Discover, φτιαγμένα από δημιουργούς που έχουν το δικό του κοινό και έχουν ήδη αντιληφθεί πόσο ελκυστικό είναι ένα video στα κοινωνικά δίκτυα.

Και αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως το Instagram θα φέρει μια στρατιά νέων δημιουργών για να τους βοηθήσει με τη νέα τους επιχείρηση και να αλλάξει τις συμπεριφορές των θεατών.

Οι περισσότεροι χρήστες θα μπορούν να ποστάρουν video έως δέκα λεπτά, όμως, όσοι έχουν πολλούς followers θα δικαιούνται videos έως μιας ώρας.

Κάθε χρήστης θα έχει πλέον ένα δικό του «κανάλι» στο IGTV, όπως στο YouTube, όπου θα «ανεβάζει» τα videos του. Όποιος έχει λογαριασμό Instagram, αυτομάτως θα αποκτά και «κανάλι» στο IGTV μετά την ανανέωση της εφαρμογής του.

Αλλά μπορεί η ψυχαγωγία να μεταδοθεί σε ένα πλαίσιο 9:16;

Οι δημιουργοί θα μπορούν να διοχετεύσουν το περιεχόμενό τους και στα άλλα social channels, σε ιστοσελίδες ή online καταστήματα, και το Instagram φυσικά έχει στόχο να κερδίσει χρήματα από διαφημίσεις.
Το Instagram είναι καλά “εξοπλισμένο” ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται τις κοινότητες των δημιουργών, και η μόνη πρόκληση είναι να δούμε αν αυτά τα videos μπορούν να επιβιώσουν.

Το θέμα είναι πως ένα μικρό video μπορεί να “κρατήσει” τον χρήστη αλλά τι γίνεται με ένα video των 60 λεπτών και μάλιστα σε τόσο μικρή οθόνη;

Και θα καταφέρει τελικά το Instagram να αλλάξει τις συνήθειες των θεατών;

 

 

Μιχάλης Γεωργίου

Αρχική

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: