Κατοικίδια

Το λένε οι επιστήμονες: Οι σκύλοι μας δίνουν τρικς για να χάσουμε κιλά!

Tα υπέρβαρα σκυλιά μπορούν να μας διδάξουν μερικούς τρόπους για ν’ αποφύγουμε την παχυσαρκία. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια νέα επιστημονική έρευνα. Με ποιο τρόπο ο σκύλος σου μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος;

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στην Ουγγαρία, οι σκύλοι μας δίνουν τρικς για να χάσουμε κιλά καθώς μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία με τα υπέρβαρα άτομα.

Τα δύο χαρακτηριστικά γνωρίσματα που φαίνεται να έχουν κοινά οι παχύσαρκοι σκύλοι και οι υπέρβαροι άνθρωποι είναι η προτίμηση για τρόφιμα με υψηλά λιπαρά και η απροθυμία τους να συγκρατηθούν και να καταναλώσουν κάτι πιο υγιεινό.

τρικς για να χάσουμε κιλά

Οι ερευνητές που διεξήγαγαν τη μελέτη διαπίστωσαν ότι τα σκυλιά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως πρότυπο για μελλοντική έρευνα των αιτιών ή των ψυχολογικών επιπτώσεων της ανθρώπινης παχυσαρκίας. Οι επιστήμονες έκαναν το πείραμα τοποθετώντας δύο κύπελλα μπροστά σε μια σειρά από σκύλους. Το ένα μπολ περιείχε ένα εντυπωσιακό γεύμα και το άλλο είχε ένα λιγότερο ελκυστικό φαγητό ή ήταν άδειο.

Η μελέτη έδειξε ότι τα σκυλιά που ήταν κανονικού βάρους τηρούσαν τις οδηγίες και συνέχιζαν να τσεκάρουν το δεύτερο δοχείο για περισσότερο φαγητό, αλλά τα σκυλιά που ήταν υπέρβαρα αρνήθηκαν να το κάνουν μετά τον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αναμενόταν από τα υπέρβαρα σκυλιά να κάνουν οτιδήποτε για να πάρουν το φαγητό, αλλά τελικά ανακάλυψαν στη δοκιμή ότι έγινε το ακριβώς αντίθετο. Αντ ‘αυτού, τα σκυλιά που ήταν υπέρβαρα είδαν με αρνητικό μάτι τη δοκιμή του φαγητού!

τρικς για να χάσουμε κιλά

Σε μια αβέβαιη κατάσταση όπου δεν μπορούν να βρουν φαγητό, τα παχύσαρκα σκυλιά δεν επιθυμούν να χαλάσουν ενέργεια για να ψάξουν για φαγητό, το βασικό γι’ αυτά είναι να βρουν το σωστό φαγητό καταναλώνοντας τη λιγότερη δυνατή ενέργεια

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Royal Society Open Science, αναφέρει πως τα ευρήματά της μπορεί να είναι παρόμοια με το πώς οι άνθρωποι που είναι παχύσαρκοι βλέπουν την τροφή ως ανταμοιβή.

 

 

Home Page

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: