Οι γεύσεις στο ηλεκτρονικό τσιγάρο που βλάπτουν περισσότερο από άλλες

στις

Οι έρευνες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο ολοένα και αυξάνονται και τα νέα δεν είναι καθόλου θετικά. Κι ενώ εσύ νομίζεις πως είναι ακίνδυνο, οι επιστήμονες έχουν άλλη άποψη. Υπάρχουν, όμως, μερικές γεύσεις στο ηλεκτρονικό τσιγάρο που βλάπτουν την υγεία σου περισσότερο από άλλες.

Μπορεί εσύ να νομίζεις πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι καλύτερο από το κανονικό αλλά αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα, και οι έρευνες το αποδεικνύουν. Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ποιες γεύσεις στο ηλεκτρονικό τσιγάρο βλάπτουν περισσότερο την υγεία σου από άλλες.

Οι ερευνητές, λοιπόν, αποκάλυψαν πως οι “φρουτένιες” γεύσεις στο ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι οι περισσότερο επιζήμιες και συγκεκριμένα επηρεάζουν τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και προκαλούν καρδιακή βλάβη.

Ποιες, όμως, γεύσεις στο ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι οι πιο βλαβερές;

9 χημικά αρώματα-γεύσεις εξετάστηκαν για τις βραχυπρόθεσμες επιδράσεις τους στα ενδοθηλιακά κύτταρα (όπως τα κύτταρα που ευθυγραμμίζουν τα αιμοφόρα αγγεία και στο εσωτερικό της καρδιάς), σύμφωνα με το American Heart Association.

Αφού εκτεθούν στα κύτταρα για 90 λεπτά, οι 9 γεύσεις, μέντα, καμένη γεύση, βανίλια, κανέλα, γαρύφαλλο, βούτυρο, φράουλα, μπανάνα και μια spicy γεύση, αποδείχθηκε πως ήταν επικίνδυνα για τα ενδοθηλιακά κύτταρα και προκαλούσαν τον θάνατο των κυττάρων όταν χρησιμοποιήθηκαν σε υψηλά επίπεδα.

Μερικές πιο ειδικές γεύσεις, όπως κανέλα, γαρύφαλλο, φράουλα, μπανάνα και spicy προκαλούσαν τον θάνατο των κυττάρων και σε χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με την έρευνα, η γεύση φράουλα είχε την πιο δυσμενή επίδραση στα επιθηλιακά κύτταρα.

Κάθε μια από τις 9 γεύσεις στο ηλεκτρονικό τσιγάρο εξασθένησε παράλληλα την παραγωγή του μονοξειδίου του αζώτου – ένα μόριο που ουσιαστικά επιτρέπει τη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων ώστε το αίμα να ρέει μέσα από αυτά – όταν χρησιμοποιήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα.

Εν τούτοις, οι γεύσεις βανίλιας, καμένου, κανέλας και γαρύφαλλου προκάλεσαν υψηλότερα επίπεδα φλεγμονώδους δείκτη ιντερλευκίνης-6 και χαμηλότερα επίπεδα νιτρικού οξειδίου, ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Η αυξημένη φλεγμονή και η απώλεια του μονοξειδίου του αζώτου είναι μερικές από τις πρώτες αλλαγές που συμβαίνουν και οδηγούν σε καρδιαγγειακές παθήσεις και γεγονότα, όπως καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.

 

 

Home Page

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s