Υπάρχει λόγος που δεν πρέπει να παίρνεις αγκαλιά τη γάτα σου!

Οι γάτες είναι περίεργα πλάσματα και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά. Κι αν θέλεις να “χουχουλιάσεις” με η γάτα σου και να την παίρνεις αγκαλιά για να εκφράζεις την αγάπη σου…δεν πρέπει να το κάνεις. Γιατί δεν πρέπει να παίρνεις αγκαλιά τη γάτα σου;

Οι γάτες με τους σκύλους έχουν τεράστια διαφορά όπως θα το έχεις διαπιστώσει και μόνος σου. Δεν πρέπει να παίρνεις αγκαλιά τη γάτα σου γιατί απλά δεν το απολαμβάνει όπως εσύ νομίζεις.

Γιατί δεν πρέπει να παίρνεις αγκαλιά τη γάτα σου;

Η συμπεριφορά μιας γάτας είναι περίεργη και αυτό ξεκινά από πολύ, πολύ παλιά. Οι άγριες γάτες κυνηγούν μικρά τρωκτικά και είναι μεγάλα αρπακτικά.

Αν εσύ πάρεις αγκαλιά τη γάτα σου, εκείνη το αντιλαμβάνεται ως μια μορφή απειλής και όχι ως εκδήλωση αγάπης. Ως εκ τούτου αγχώνεται. Το άγχος από την αγκαλιά μπορεί να κάνει τη γάτα σου ακόμα και να σου επιτεθεί προκειμένου να χαλαρώσει και να “απελευθερωθεί” απ’ την αγκαλιά σου η αντίδρασή της μπορεί να είναι απρόβλεπτη.

Η γάτα φοβάται και γι΄αυτό αντιδρά και στις περισσότερες γάτες δεν αρέσει να τις παίρνουν αγκαλιά. Αν θέλεις να πάρεις αγκαλιά τη γάτα σου, τότε πρέπει να το κάνεις σωστά και να βεβαιωθείς ότι δεν είναι αγχωμένη!

δεν πρέπει να παίρνεις αγκαλιά τη γάτα σου

Τα σωστά βήματα για να πάρεις αγκαλιά τη γάτα σου

Τα σημάδια ότι στη γάτα σου δεν αρέσουν οι αγκαλιές. Θα προσπαθήσει να ξεφύγει, θα κουνάει την ουρά της, θα έχει διασταλμένες κόρες, θα σε γρατζουνίσει ή θα νιαουρίσει!

Άλλες ενδείξεις άγχους είναι η ούρηση και η διάρροια. Αν δεν της αρέσει να την παίρνεις αγκαλιά, τότε μην το κάνεις.

Πώς μπορείς να πάρεις τη γάτα σου αγκαλιά αλλά με ασφάλεια;

Όταν δεν έχει όλα αυτά τα συμπτώματα άγχους, τότε μπορείς να την πάρεις αγκαλιά αλλά πάντα με τους δικούς της όρους. Άφησε τη γάτα σου να έρθει στην αγκαλιά σου για μερικά χάδια. Χάιδεψε την στα αγαπημένα της σημεία ώστε να ηρεμήσει.

Και μόλις είναι ήρεμη και χαλαρή, μπορεί να την πάρεις αγκαλιά! Ωστόσο, μην την κρατάς πολύ σφιχτά γιατί μπορεί να αγχωθεί και να προσπαθήσει να ξεφύγει. Και τότε θα πρέπει να την αφήσεις.

Φυσικά, αν η γάτα σου είναι χαδιάρα, τότε να ξέρεις πως πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στον κανόνα.

 

 

https://ipop.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s