4 εύκολα tips για να πας διακοπές χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία

στις

Οι διακοπές είναι κάτι που όλοι λατρεύουν και αναμένουν με λαχτάρα κάθε χρόνο. Η χαλάρωση στην παραλία, πάνω στη ζεστή άμμο, με τον ήλιο να σε νανουρίζει, είναι από τα πιο όμορφα και χαλαρωτικά συναισθήματα.

Όμως το πρόβλημα είναι πως δεν μπορούν πάντα όλοι να τις απολαύσουν όπως θα ήθελαν, κυρίως λόγω περιορισμένου budget. Όσο απίθανο κι αν φαντάζει, υπάρχει τρόπος για να καταφέρεις να απολαύσεις τις διακοπές που τόσο πολύ έχεις ανάγκη.

Παρακάτω θα βρεις ορισμένα tips που ίσως σε βοηθήσουν:

Κάνε καλή έρευνα

Το πιο σημαντικό για να πετύχεις όσο το δυνατό οικονομικότερα πακέτα διακοπών, είναι φυσικά να έχεις αρχίσει αρκετά νωρίς το ψάξιμο, τόσο για εισιτήρια και διαμονή, όσο και για τις δραστηριότητες που θα κάνεις στον προορισμό σου. Οπότε μη χάνεις άλλο χρόνο και ξεκίνα τώρα το ψάξιμο. Υπάρχουν αρκετές γνωστές ιστοσελίδες, που αν τις ελέγχεις συστηματικά, είναι πολύ πιθανό ότι θα βρεις κάτι στα μέτρα σου.

Όρισε το budget που θα χρειαστείς

Φτιάξε ένα πλάνο για κάθε ημέρα, και προσπάθησε να υπολογίσεις πόσα περίπου χρήματα θα χρειαστεί να ξοδέψεις για πράγματα όπως μουσεία, φαγητό, δραστηριότητες εκδρομές κλπ ώστε να έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα για τα έξοδα σου.

Υπολόγισε τα παράπλευρα έξοδα

Αν πηγαίνεις σε κάποιον προορισμό για πρώτη φορά, τότε είναι πολύ πιθανό ότι μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως και τα πράγματα να μην πάνε όπως ακριβώς τα είχες σχεδιάσει. Είτε γιατί θα τύχει κάποια αναποδιά, είτε γιατί θα προκύψει κάτι συναρπαστικό που θα θέλεις οπωσδήποτε να το ζήσεις. Οπότε καλό θα είναι να υπολογίζεις πάντα ένα έξτρα ποσό, όχι απαραίτητα πολύ μεγάλο, που θα σε σώσει σε μια στιγμή έκτακτης ανάγκης.

Αποταμίευσε ξεχωριστά αλλά συστηματικά

Είτε αποταμιεύοντας σε κουμπαρά κάθε μέρα μερικά ψιλά, είτε δημιουργώντας ένα ξεχωριστό λογαριασμό στην τράπεζα στον οποίο θα καταθέτεις ένα μικρό μέρος από το μισθό σου κάθε μήνα, η συστηματική αποταμίευση είναι ο καλύτερος τρόπος για να συγκεντρώσεις ένα ικανοποιητικό ποσό για διακοπές, όταν δεν μπορείς να το διαθέσεις ολόκληρο άμεσα. Όσο νωρίτερα ξεκινήσεις, τόσο το καλύτερο!

 
http://parallaximag.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s