Πρεμιέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων με τα ΕΠΑΛ

Σήμερα, Πέμπτη 7 Ιουνίου, γράφεται το πρώτο κεφάλαιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018 με τα ΕΠΑΛ να εξετάζονται πρώτα. Την Παρασκευή θα γίνουν οι εξετάσεις στα ΓΕΛ.

Πρεμιέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ΕΠΑΛ, με τους μαθητές να εξετάζονται στο μάθημα Νέα Ελληνικά και Νέα Ελληνική Γλώσσα. Την Παρασκευή 8 Ιουνίου, ξεκινούν οι εξετάσεις στα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Στη συνέχεια, στις 11 Ιουνίου, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, ενώ οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στο μάθημα των Μαθηματικών.

Στις 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε ένα εκ των εξής μαθημάτων: Ιστορία(Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Δυο μέρες αργότερα, στις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Τέλος, οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας(γενικής παιδείας και προσανατολισμού).

Θυμίζουμε ότι φέτος οι υποψήφιοι διεκδικούν 74.692 θέσεις. Οι 46.663 αφορούν τα AEI με εξαίρεση το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής, 23.396 αφορούν τα ΤΕΙ, ενώ οι 4.633 θέσεις στο ΠΔΑ.

Για τους φετινούς υποψήφιους των ΓΕΛ, η διάρκεια των Εξετάσεων θα είναι κατά δύο ημέρες λιγότερη, λόγω της κατάργησης της εξέτασης στα μαθήματα της Ιστορίας και των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας.

 

 

https://ipop.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s