Αυτά που ο κτηνίατρος εύχεται να ήξερες

στις

Μπορεί να υπερλατρεύεις το σκυλάκι σου και να περνάς ατελείωτες ώρες παίζοντας μαζί του, αλλά υπάρχουν ορισμένα βασικά πράγματα για την υγεία του που ο κτηνίατρος εύχεται να ήξερες!

Αν ο κτηνίατρός σου σου μιλούσε έξω απ’ τα δόντια, θα σου έλεγε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον σκύλο σου και δυστυχώς τα αγνοείς! Φυσικά, η λίστα πολύ μακριά, αλλά εμείς ξεχωρίσαμε τα τέσσερα βασικά πράγματα που πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου για να μην ταλαιπωρείς ούτε τον σκύλο ούτε τον κτηνίατρο σου!

Πάρε χαρτί και ξεκίνα να γράφεις λοιπόν!

Οι ετήσιες εξετάσεις είναι απαραίτητες

Το να πας στο κατοικίδιό σου στον κτηνίατρο για εξετάσεις είναι ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος να εξασφαλίσεις ότι είναι υγιές. Τα κατοικίδια που είναι άνω των 6 μηνών χρειάζονται έναν ετήσιο έλεγχο, ενώ τα κουτάβια και τα μεγαλύτερης ηλικίας κατοικίδια, χρειάζονται έλεγχο 2 φορές το χρόνο.

Βρες έναν ειδικό

Συχνά τα κατοικίδια αναπτύσσουν διάφορες ιδιαιτερότητες, που αντιμετωπίζονται καλύτερα από έναν ειδικό. Αν για παράδειγμα, το κατοικίδιό σου έχει ένα πρόβλημα υγείας που δεν βελτιώνεται με τη θεραπεία που προτείνει ο κτηνίατρος, θα πρέπει να επισκεφτείς έναν ειδικό. Με μια πρόσθετη εκπαίδευση 3-5 χρόνων, οι ειδικοί έχουν μεγαλύτερη γνώση για ασυνήθιστα και δύσκολα περιστατικά.

όσα πρέπει να ξέρεις για τον σκύλο

Μην βγάζεις εσύ διάγνωση για το κατοικίδιό σου

Όταν έχεις αμφιβολίες, μην συμβουλευτείς τον Dr. Google. Ό,τι δίνεις παίρνεις που λέμε. Η διάγνωση του google, δεν θα έχει καμία σχέση με αυτή ενός επαγγελματία κτηνιάτρου. Μην παίζεις με την υγεία του πιστού σου φίλου.

Μην ξεχνάς τα δόντια του!

Μην υπολογίζεις σε ένα κόκκαλο ή ένα μπολ ξηράς τροφής για να εξασφαλίσεις τη στοματική υγεία του κατοικίδιου σου. Το κατοικίδιό σου θα πρέπει να παρακολουθείται σε τακτική βάση για να έχει μια υγιή στοματική κοιλότητα. Ο έλεγχος και ο καθαρισμός από τον ειδικό είναι απαραίτητα για κάθε κατοικίδιο.

 

 

Home Page

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s