Τι είναι η Scandi Sense Diet και γιατί είναι η «ευκολότερη δίαιτα του κόσμου»;

στις

Μια νέα μέθοδος διατροφή που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας χωρίς να στερείστε απολύτως τίποτα.

Ο εμπνευστής της δίαιτας είναι η γνωστή διατροφολόγος Suzy Wengel. Η Scandi Sense Diet βασίζεται στην καταμέτρηση των γευμάτων που καταναλώνετε. Τα γεύματα θα πρέπει να χωράνε σε μία χούφτα του χεριού και θα πρέπει να περιέχουν όλα τα είδη τροφών, κυρίως λαχανικών, σε ποσότητες χούφτας.

 

Το μέγεθος της χούφτας σαφώς διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η Wengel διευκρινίζει ότι αυτό είναι ένα χαρακτηριστκό μας και επομένως, ένα άτομο με μικρή χούφτα θα πρέπει να τρώει λιγότερο από ένα άλλο άτομο με μεγαλύτερη χούφτα.

 

Πώς λειτουργεί

Η γενική ιδέα είναι να καταναλώνουμε 3 γεύματα την ημέρα και κάθε γεύμα να θεωρείται ένα «κουτί γεύματος», με 3 ή 4 χούφτες φαγητού. Η μία ή οι 2 χούφτες θα πρέπει να είναι λαχανικά, μια άλλη πρωτεΐνη και μία άλλη άμυλο και/ή φρούτο. Επίσης, κάθε γεύμα μπορεί να περιέχει 3 κουταλιές της σούπας από λιπαρά ή γαλακτοκομικά.

 

Ο «χρυσός», και απλός, κανόνας είναι ότι 2 από τα 3 γεύματα πρέπει να ακολουθούν τους παραπάνω κανόνες. Μπορείτε, επίσης, να ανταλλάξετε μια χούφτα με κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα, αν αποφύγετε τη χούφτα ψωμιού στο μεσημεριανό, μπορείτε να έχετε διπλή χούφτα φαγητού στο βραδινό.

 

Δεν αποκλείεται καμία τροφή από τη συγκεκριμένη δίαιτα. Μπορείτε να ανταλλάξετε το «κουτί γεύματος» με κέικ, ενώ αν ξεφύγετε εντελώς από το πρόγραμμα και ενδώσετε σε μια μεγάλη πίτσα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Φροντίστε, όμως, το επόμενο γεύμα με 4 χούφτες, να είναι απόλυτα υγιεινό.

 

Αν πάλι η μερίδα με 4 χούφτες φαγητού σας φαίνεται μεγάλη και προτιμάτε τα σνακ, μπορείτε να αντικαθιστάτε τις αντίστοιχες χούφτες από το μεσημεριανό και να καταναλώνετε τις υπόλοιπες σταδιακά, ενδιάμεσα στα γεύματα. Σε περίπτωση που έχετε ένα μεγάλο βραδινό, καταναλώστε τη μίση ποσότητα από το πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα.

 

Γιατί είναι τόσο δημοφιλής

Ο λόγος που είναι τόσο διαδεδομένη είναι κυρίως η απλότητά της. Δεν μοιάζει καν με δίαιτα, αλλά περισσότερο με ένα εύκολο οδηγό μέτρησης της ποσότητας φαγητού που καταναλώνουμε. Θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και να τρώτε με μέτρο, χωρίς να στερήστε τίποτα.

 

http://www.gynaikamagazine.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s