Αυτό Είναι το πιο Επικίνδυνο DIY του Καλοκαιριού!

Θα είμασταν χαμένοι χωρίς τα DIY ομορφιάς και αυτή είναι η πάσα αλήθεια. Τα tutorials του Youtube, τα post στο Instagram και τα Pinterest boards μας έχουν δώσει ατελείωτη έμπνευση για απαλή επιδερμίδα και μεταξένια μαλλιά. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα DIY που καλό θα είναι να αφήσετε στους ειδικούς. 

Τελευταία, αν κάνετε μια έρευνα στο Internet θα δείτε πολλές diy συνταγές για αντηλιακά. Ο λόγος που πολλοί σας προτείνουν να φτιάξετε τα δικά σας αντηλιακά είναι ότι λέγεται πως τα χημικά που περιέχουν τα περισσότερα από αυτά είναι πολύ επικίνδυνα για το περιβάλλον και για την υγεία σας. Επομένως, σας προτείνουν να φτιάχνετε τα δικά σας αντηλιακά στο σπίτι. 

επικίνδυνο diy

Σύμφωνα με τις συνταγές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε αντηλιακό είναι οξείδιο του ψευδαργύρου, shea butter, μερικά αιθέρια έλαια, όπως λεβάντα και ένα βαζάκι μέσα στο οποίο θα αναμείξετε όλα τα υλικά. Είναι ουσιαστικά πανεύκολο και… πολύ επικίνδυνο. 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα τα DIY αντηλιακά δεν έχουν καμιά χρησιμότητα. Αρκεί να γνωρίζετε πως ένα έγκαυμα από τον ήλιο αυξάνει το ρίσκο να εμφανίσετε καρκίνο του δέρματος κατά 50%. 

Τα ερωτήματα που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι το εξής: Θα φορούσατε μια τυχαία στολή που θα βρίσκατε στο internet για να επισκεφτείτε μια επικίνδυνη περιοχή γεμάτη πυρηνικά; Θα εμπιστευόσασταν diy οδηγίες για να κάνετε σε κάποιον μια εγχείρηση; Αν η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι «όχι», τότε σίγουρα θα πρέπει να απαντήσετε αρνητικά και στο αν θα βάζατε ένα diy αντηλιακό στην επιδερμίδα σας. 

επικίνδυνο diy

Στις ΗΠΑ κάθε 54 λεπτά πεθαίνει και ένας άνθρωπος από μελάνωμα. Αυτό αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι το θέμα του ήλιου και της προστασίας της επιδερμίδας μας από αυτόν. Η βιομηχανία των αντηλιακών ξοδεύει κάθε χρόνο πάνω από 5000 δολάρια σε έρευνα πράγμα που αποδεικνύει πως γίνεται σωστή δουλειά που προκύπτει μετά από πολύ προσπάθεια και έρευνα σε ένα εργαστήριο. 

Μην παίζετε, λοιπόν, με την υγεία σας και την προστασία της επιδερμίδας σας. Ο ήλιος, τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύ επικίνδυνος και καλό είναι να επιλέγετε αντηλιακά που σας προστατεύουν όσο περισσότερο γίνεται από αυτόν. Κάντε την δική σας έρευνα και διαλέξτε μια μάρκα που εμπιστεύεστε. Και φυσικά μην αμελείτε να ανανεώνετε το αντηλιακό σας κάθε περίπου 1 ώρα ενώ καλό είναι να απλώνετε αντηλιακό στην επιδερμίδα σας γύρω στα 20 λεπτά πριν φύγετε από το σπίτι για την παραλία. 

 

http://spirossoulis.com

Σχολιάστε