Αυτή η Συνήθεια Μπορεί να σας Κάνει Ευτυχισμένους και να σας Ανοίξει Νέες Πόρτες

 

Η μάθηση δεν σταματάει μόλις κάποιος πάρει το πτυχίο του. Για του λόγου το αληθές, κάποιοι από τους πιο πετυχημένους ανθρώπους στον κόσμο – όπως ο Bill Gates και η Oprah Winfrey – αφιερώνουν λίγο χρόνο κάθε εβδομάδα στο να μάθουν νέα πράγματα.

Ο Τζον Κοουλμαν, συνεργάτης του Harvard Business Review, πρόσφατα ανέβασε ένα post στο blog του Πανεπιστημίου, σχετικά με το πώς μπορεί να κάνει κάποιος τη μάθηση μια συνήθεια που θα κρατήσει για όλη του ζωή. Οι απρόβλεπτες εξελίξεις της σύγχρονης οικονομίας και ιδιαίτερα της τεχνολογίας, απαιτούν συνεχή κατάρτιση σε νέες ικανότητες. Εκτός, βέβαια, από τους σκοπούς που εξυπηρετεί, η μάθηση είναι και μια ευχάριστη και διασκεδαστική διαδικασία. Αυτά λοιπόν είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να υιοθετήσετε αυτή την πολύ χρήσιμη συνήθεια:

Βάλτε ρεαλιστικού στόχους Το να δημιουργείτε μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους σας βοηθάει να μπορείτε να δείτε τι θα γίνει στο τέλος. Μπορεί, για παράδειγμα, να βάλετε στόχο να διαβάσετε Χ βιβλία μέσα στη χρονιά και να αποφασίσετε να εξασφαλίσετε Υ ώρες την εβδομάδα για διάβασμα. Ξεκινήστε με μικρούς στόχους και έπειτα χτίστε πάνω σε αυτούς.

Αφήστε στην άκρη τους περισπασμούς Είτε δουλεύετε, είτε μαθαίνετε, οι δυσκολία του να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα δεν διαφέρει. Βάλτε στην άκρη τις ηλεκτρονικές συσκευές όταν αφιερώνετε χρόνο στη μάθηση. Αν θέλετε να κρατήσετε σημειώσεις, κάντε το παραδοσιακά: με χαρτί και στυλό. Θα δείτε πως η συγκέντρωσή σας και τα θεραπευτική φύση της δραστηριότητας αυτής θα αυξάνονται.

Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία συμπληρωματικά Πέρα από τις προφυλάξεις απέναντι στις ψηφιακές συσκευές, όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει συμπληρωματικά τη μάθηση. Εκμεταλλευτείτε τα ανοιχτά online μαθήματα, αλλά και τα ηχογραφημένα μαθήματα. Η πρωινή σας μετακίνηση για παράδειγμα, είναι καλή περίπτωση για να ξεκλέψετε λίγο χρόνο και να μάθετε πράγματα καθώς πηγαίνετε στη δουλειά σας.

http://spirossoulis.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s