Πού βρίσκεται το πιο γρήγορο ίντερνετ του κόσμου και πώς θα γίνει ακόμη ταχύτερο

στις

Ενδεχομένως να έχεις ξαναδιαβάσει στο παρελθόν πως η Νότια Κορέα έχει την πιο γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ από κάθε άλλη χώρα του πλανήτη, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Akamai.

Από το δίκτυο του κυρίαρχου content delivery network του πλανήτη περνά το 15-20% της παγκόσμιας κίνησης, ενώ τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιεύονται οι αντίστοιχες μελέτες.

Η κατάταξη των χωρών γίνεται με βάση κάποιους παράγοντες όπως η χρήση, η ταχύτητα, η ασφάλεια κ.α. του ίντερνετ και αφορούν σταθερές συνδέσεις και όχι χρήση δεδομένων από smartphones ή tablets.

Η Νότια Κορέα αποτελούσε διαχρονικά πρωτοπόρο στις διαδικτυακές πρωτοβουλίες και ολοκλήρωσε τη μετάβαση από το dial-up στο broadband το 2005. Παράλληλα έχει τις περισσότερες DSL γραμμές κατά κεφαλήν στον κόσμο και έχει χαρακτηριστεί ως η «παγκόσμια πρωτεύουσα του bandwidth». Στα αστικά της κέντρα οι ταχύτητες 100 Mbits/s είναι δεδομένες, ενώ ο μέσος όρος όλης της χώρας είναι 14,2 Mbps.

Παρόλα αυτά, οι Νοτιοκορεάτες έκαναν την ιντερνετική τους καθημερινότητα ακόμη καλύτερη. Κι αυτό γιατί πρόσφατα ανακοινώθηκαν ταχύτητες μέχρι 2.5 gigabits per second, με την εταιρεία SK Broadband να τονίζει πως σύντομα αρκετοί θα μπορούν να κατεβάζουν μια ταινία HD διάρκειας 90 λεπτών σε μόλις 3′. Η SK Broadband χρησιμοποιεί ένα δίκτυο που είναι γνωστό ως GPON (Gigabit Passive Optical Network) προκειμένου να πιάσει απίστευτες ταχύτητες, στο οποίο μάλιστα χρησιμοποιεί μόλις μία οπτική ίνα και πολλούς διαχωριστές χωρίς πυρήνα.

Επίσης, έχει προσαρμόσει σε αυτό λειτουργίες εναλλακτικού ethernet, κάτι που σημαίνει πως οι χρήστες δεν χρειάζονται επιπλέον καλώδια. Αυτό, εκτιμάται πως θα απογειώσει τις ταχύτητες σε όλη τη χώρα από 14,2 Mbps σε 26.1 Mbps.

Η ίδια η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έχει θέσει το ζήτημα σαν προτεραιότητα, με πληροφορίες να κάνουν λόγο πως οι Αμερικάνοι προσπαθούν να τους μιμηθούν, ζητώντας ωστόσο την τεχνογνωσία τους.

http://gr.askmen.com

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s