Σχεδόν 200 άγρια άλογα βρέθηκαν νεκρά στην έρημο της Αριζόνα

Σχεδόν 200 άλογα βρέθηκαν νεκρά σε έναν βούρκο στο Gray Mountain σε περιοχή της φυλής Ναβάχοστην Αριζόνα. Τα ζώα, σύμφωνα με πληροφορίες, πέθαναν από πείνα και δίψα.

Τα άγρια άλογα αποτελούν μεγάλο «πονοκέφαλο» για την φυλή των Ναβάχο, καθώς εκτιμάται πως υπάρχουν περίπου 50.000 – 70.000 εξ’ αυτών, που τρέχουν ελεύθερα στα εδάφη τους.

«Αυτά τα ζώα αναζητούσαν νερό για να επιβιώσουν. Στην προσπάθεια, δυστυχώς, κόλλησαν στη λάσπη και δεν μπορούσαν να ξεφύγουν γιατί ήταν πολύ αδύναμα», ανέφερε αξιωματούχος σε δήλωσή του.

Μερικά από τα άλογα εντοπίστηκαν σχεδόν θαμμένα κάτω από τη λάσπη, σύμφωνα με την Nina Chester, υπάλληλο του γραφείου των επικεφαλής της φυλής.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που άγρια άλογα έχουν βρει τραγικό τέλος στο σημείο.

Έντονη ξηρασία παρατηρήθηκε στα νοτιοδυτικά των ΗΠΑ φέτος, δημιουργώντας δύσκολες συνθήκες στην πολιτεία του New Mexico. Λόγω της κατάστασης τα εδάφη των αμερικανών ιθαγενών είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Μάρτιο.

Η ξηρασία έχει επηρεάσει περισσότερους από 6 εκατομμύρια ανθρώπους στην Αριζόνα. Σχεδόν το 50% της αμερικάνικης πολιτείας αντιμετωπίζει εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

http://www.cnn.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s