Απίστευτο! Ερευνητής Δηλώνει πώς μας Κάνει Καλό να Τρώμε Παγωτό…για Πρωινό

Όσο και αν ακούγεται απίθανο, το παγωτό ως πρωινό, μπορεί να μην είναι μια κακή συνήθεια, αφγού ερευνητής απέδειξε πως κάνει πολύ καλό στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Yoshihiko Koga του Kyorin University στο Τόκιο το παγωτό ως πρωινό έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό μας.

Ο καθηγητής έκανε μια έρευνα που πρωτοδημοσιεύτηκε στα τέλη του περασμένου έτους. Στην έρευνα συμμετείχαν δύο ομάδες εθελοντών. Και οι δυο ομάδες κλήθηκαν να τρώνε πρωινό αμέσως μόλις ξυπνήσουν και αμέσως μετά έκαναν μια σειρά από τεστ και εργασίες σε υπολογιστές. Μόνο που τα μέλη της μίας ομάδας έτρωγαν μόνο παγωτό για πρωινό κια τα μέλη της άλλης ομάδας παραδοσιακό πρωινό με δημητριακά και γάλα.

Ο καθηγητής παρατήρησε ότι όσοι έτρωγαν παγωτό για πρωινό είχαν αυξημένη εγκεφαλική λειτουργία και μάλιστα ο εγκέφαλός τους εμφάνιζε λειτουργία στις υψηλές συχνότητες των εγκεφαλικών κυμάτων Α κάτι που δείχνει πως ήταν σε ετοιμότητα, ενώ είχαν συνολικά καλύτερη απόδοση σε σχέση με αυτούς που έφαγαν ένα κανονικό πρωινό.

Για να σιγουρέψει το γεγονός ότι είναι το παγωτό υπεύθυνο για αυτό και όχι η χαμηλή θερμοκρασία του γεύματος, ο καθηγητής έβαλε τους συμμετέχοντες να αντικαταστήσυν το παγωτο με παγωμένο νερό και τα αποτελέσματα ήταν τελείως διαφορετικά.

http://mag.sigmalive.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s