«Μη με ακουμπάτε»: Η πινακίδα στο καρότσι ενός μωρού δίχασε το ίντερνετ

Το πώς μεγαλώνεις το παιδί σου είναι μια αυστηρά προσωπική σου υπόθεση, που δεν χωρά πολλές, έξωθεν παρεμβάσεις. Πιθανότατα, να είναι ενοχλητικές για εσένα.

Μετά την γέννηση ενός παιδιού, οι εσωτερικές ισορροπίες αλλάζουν. Οι ευαισθησίες, οι φόβοι, οι ανασφάλειες διογκώνονται. Θέλεις το παιδί σου να είναι απόλυτα προστατευμένο και η ιδέα του «κινδύνου» σού προκαλεί τρόμο.

Ενα μωρό σε έναν εξωτερικό χώρο γίνεται τις περισσότερες φορές αντικείμενο παρατήρησης και όλο και κάποιος ίσως πλησιάσει για να το χαζέψει, να του χαμογελάσει, ακόμα και για να παίξει μαζί του. Αν σε έπιασε «τεταρταίος πυρετός» μπροστά στην εικόνα ενός αγνώστου που ακουμπά το παιδί σου -ακόμα κι αν έχει τις καλύτερες προθέσεις-, δεν είσαι η μόνη. Η πινακίδα που τοποθέτησε μια μητέρα στο καρότσι του παιδιού της για να μην το πλησιάζει κανείς έγινε viral.

Η φωτογραφία της δημοσιεύτηκε σε «διαδικτυακό στέκι» γονιών στο Facebook και τα shares, τα like και τα σχόλια ήταν χιλιάδες.

«Μην ακουμπάτε. Τα μικρόβιά σας είναι πολύ μεγάλα για μένα» έγραφε χαρακτηριστικά η πινακίδα που μητέρα τοποθέτησε στο καρότσι του παιδιού της.

 

 

Η πινακίδα σήκωσε κύμα σχολίων.

Είναι λογικό. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν αντέχουν στη σκέψη ότι κάποιος ακουμπά το παιδί τους. Γιατί το ακουμπά μαζί με τους χιλιάδες μικροοργανισμούς που -όπως είναι φυσικό- κουβαλά.

Aπό την άλλη, ούτως ή άλλως, κανείς δεν έχει δικαίωμα να αγγίξει το παιδί σου, αν δεν έχει την άδειά σου. Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ένα παιδί όταν μεγαλώνει σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, δεν χτίζει γερό ανοσοποιητικό μιας και δεν αναπτύσσει αντισώματα.

«Εχω τέσσερα υγιέστατα παιδιά και μεγάλωσαν με πολύ κόσμο. Έπαιζαν συνεχώς στο πάτωμα. Δεν θα άλλαζα τίποτα από τον τρόπο που τα μεγάλωσα. Σπανίως αρρώσταιναν και είχαν δυνατό ανοσοποιητικό. Πλέον οι άνθρωποι είναι πολύ υπερβολικοί με τα μωρά…» έγραψε μια χρήστης.

Από την άλλη, δεν ήταν λίγοι οι γονείς που υποστήριξαν ότι τα παιδιά που γεννιούνται πρόωρα ή κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες είναι πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις και πιο ευάλωτα στα μικρόβια.

Η κίνηση να τοποθετηθεί πινακίδα σε κάποιους ίσως να φαίνεται υπερβολική. Συνέβη, όμως.

http://www.bovary.gr

 

Advertisements

2 comments

  1. Το γεγονός είναι ένα. Ο κάθε γονιός είναι εκείνος που έχει την κύρια ευθύνη για την ανατροφή, την προστασία της υγείας και τον τρόπο ανάπτυξης του παιδιού του. καλά , έκανε , λοιπόν , η μάνα. Πιστεύω, να μην το είχε αφήσει έρμαιο της ταμπέλας και νάταν κάπου δίπλα του και το μωρό να ‘ταν υπό την εποπτεία της και η ταμπέλα να είχε τεθεί ως εκ του περισσού.Αλλιώς, οτι γράφεται στην ταμπέλα, υποκρισία είναι. Προσωπικά αποφεύγω να αγγίζω μικρά παιδιά , πόσο μάλλον μωρά. Ο ένας κύριος λόγος είναι για να μην τους μεταφέρω τυχόν μικρόβια με τα χέρια μου και ο άλλος ..χμ από που ως που να θεωρήσω οτι το παιδί επιθυμεί να το αγγίξω; Δεν πρέπει να λάβω πρώτα υπ’ όψη την βούλησή του, που όσο μωρό κι αν είναι έχει τρόπο να την εκφράσει και ας είναι αδύναμο να με αποκρούσει; ‘Η να έχω την άδεια του γονιού;

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s