Κορυφαίος επιστήμονας αποκαλύπτει πόσα λεπτά από τη ζωή μας αφαιρεί κάθε ποτό!

στις

Έχουμε άσχημα νέα: Σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Lancet medical journal, οι ενήλικες δεν θα πρέπει να καταναλώνουν πάνω από ένα ποτό τη μέρα. Και έχουν έναν πολύ καλό λόγο που το λένε αυτό…

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι πίνουν πάνω από 7 ποτά (6 για τις γυναίκες) τη βδομάδα αναμένεται να πεθάνουν νωρίτερα από όσους πίνουν λιγότερο. Για να καταλήξουν σε αυτά τα συμπεράσματα, οι μελετητές συνδύασαν αποτελέσματα 83 ερευνών από 19 χώρες με συνολικό δείγμα 600.000 ανθρώπων που καταναλώνουν αλκοόλ. Περίπου οι μισοί συμμετέχοντες δήλωσαν ότι πίνουν πάνω από 100γρ. αλκοόλ τη βδομάδα. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτοί έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού, καρδιακής προσβολής και άλλων προβλημάτων υγείας.

Το πιο σοκαριστικό ήταν αυτό που είπε στον Guardian ο David Spiegelhalter, κορυφαίος επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Αποκάλυψε πως για έναν 40χρονο, κάθε επιπλέον ποτήρι αλκοόλ που καταναλώνει -πάνω από τη συνιστώμενη ποσότητα- μικραίνει το προσδόκιμο ζωής του κατά 15 λεπτά. Για παράδειγμα, εάν πίνει 3 ποτήρια κρασί κάθε βραδύ, χάνει δύο χρόνια από τη ζωή του. «Το ρίσκο είναι το ίδιο με τα τσιγάρα», είπε.

 

http://www.olivemagazine.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s