Κοινωφελής εργασία: Ξεκινά πρόγραμμα για 5.066 θέσεις εργασίας!

στις

Ένα νέο πρόγραμμα «Κοινωφελής εργασία» ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν, η υπουργός Εργασίας, κα Έφη Αχτσιόγλου, ο υφυπουργός κ. Νάσος Ηλιόπουλος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ Σωκράτης Φαμμέλος.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία 5.066 νέων θέσεων εργασίας, κοινωφελούς χαρακτήρα. Οι ωφελούμενοι θα κατανεμηθούν στα δασαρχεία όλης της χώρας και αφού περάσουν ένα διάστημα εκπαίδευσης θα εργαστούν στα δάση προκειμένου να προστατεύεται ο δασικός πλούτος της χώρας από τον ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Οι προσλήψεις θα αφορούν προσωπικό πλήρους απασχόλησης όπως σε όλα τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και θα αμείβονται όπως και στα υπόλοιπα προγράμματα.

Μετά την λήξη του προγράμματος οι ωφελούμενοι θα μπορούν να κάνουν χρήση της εμπειρείας τους για το μελλοντικούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

Η συγκεκριμένη δημόσια πρόσκληση αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες 15 μέρες ώστε να ξεκινήσουν οι προσληφθέντες να εργάζονται πριν το καλοκαίρι και κατ’ επέκταση την έναρξη της πύρινης περιόδου.

Θα προσληφθούν 302 δασολόγοι-δασοπόνοι οι οποίοι θα είναι επιστάτες των συνεργείων που θα δημιουργηθούν. Σχεδόν 4000 θα είναι οι εργάτες που προσληφθούν για την υλοτομια, οδηγοι, λογιστές κ.α.

Η κατανομή θα γίνει με βάση βασικά χαρακτηριστικά.

  •  Επικινδυνότητα των περιοχών
  • Συσσωρευμένη βιομάζα
  • Έκταση των περιοχών
  • Μηχανήματα έργων για να χρησιμοπιοιήσουν
  • Ειδικές περιοχές προστασίας

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s