Σπίτι

5 Κακές Συνήθειες στο Νοικοκυριό που Πρέπει Οπωσδήποτε να Κόψετε

Υπάρχουν, ωστόσο, αρκετοί τρόποι για να την μειώσετε. Ο καλύτερος από αυτούς είναι να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας και τις συνήθειές σας. Παρακάτω θα βρείτε 5 κακές συνήθειες που αν τις κόψετε θα δείτε τον χώρο σας να αλλάζει.

Πετάτε διάφορα πράγματα μέσα σε ένα «συρτάρι-αποθήκη»Μήπως έχετε ένα συρτάρι για «διάφορα» πράγματα και βάζετε μέσα οτιδήποτε δεν χωράει αλλού; Μήπως έχει γεμίσει σε σημείο που δεν χωράει τίποτα άλλο; Δεν είναι κακό να έχετε ένα τέτοιο συρτάρι, αλλά πρέπει να το κάνετε με στρατηγική. Βάλτε μικρά πράγματα όπως κουμπιά και βίδες σε σακουλάκια ή διατηρήστε μικρά κουτάκια για να μπορείτε να χωρίσετε τα πράγματα σε κατηγορίες. Αυτό που πρέπει Πάση θυσία να αποφύγετε είναι να το παραγεμίζετε.

Δεν καθαρίζετε ενώ μαγειρεύετε Η γραμμή μεταξύ μαγειρικής και πλήρους ακαταστασίας στην κουζίνα είναι πολύ λεπτή. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να καθαρίζετε ενώ μαγειρεύετε ταυτόχρονα. Αν κάποιο σκεύος δεν το χρειάζεστε πια πλύντε το, αν πέσει στο πάτωμα κάποιος λεκές καθαρίστε τον εκείνη την ώρα – αργότερα θα έχει ξεραθεί και θα είναι δύσκολο να βγει.

Δεν αντιμετωπίζετε του λεκέδες αμέσως Οι λεκέδες είναι από τα πράγματα που αν δεν αντιμετωπιστούν αμέσως θα κάνουν τη ζωή σας δύσκολη αργότερα καθώς στερεοποιούνται ή απορροφώνται. Αν έχετε αυτή την κακή συνήθεια κόψτε τη άμεσα. Προμηθευτείτε ένα προϊόν για αφαίρεση λεκέδων σήμερα κιόλας ώστε να είναι προσβάσιμο ακριβώς την ώρα που θα συμβεί κάτι. Κάντε το και τα χαλιά, τα πατώματα και το μπάνιο σας θα σας ευγνωμονούν.

Συσσωρεύετε στοίβες με περιοδικά που δεν διαβάζετε ποτέ Τα περιοδικά και οι εφημερίδες μαζεύονται πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι μπορείτε να συνειδητοποιήσετε. Φυσικά μπορείτε να έχετε μερικά περιοδικά ή εφημερίδες στο coffee table για να δώσετε στυλ στο καθιστικό σας, αλλά σε περίπτωση που έχετε περιοδικά που δεν έχετε διαβάσει τα… 3 τελευταία χρόνια, τότε είναι καιρός να τα στείλετε για ανακύκλωση.

Δεν αλλάζετε αρκετά συχνά την πετσέτα της κουζίναςΧρησιμοποιείτε την πετσέτα της κουζίνας για να στεγνώσετε τα πιάτα, να σκουπίσετε τα χέρια σας, τις επιφάνειες και πολλά άλλα. Φανταστείτε πόση βρωμιά και υγρασία μαζεύει κάθε μέρα. Αλλάξτε αυτήν την κακή συνήθεια και αλλάζετε πετσέτα συχνά ώστε να μην έχει βακτήρια και να μην χάνει την απορροφητικότητά της.

 

http://spirossoulis.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: