5 συμβουλές για να διαλέξετε εκπαιδευτικά παιχνίδια

στις

Κατά πόσο, όμως, είναι όλα αυτά τα παιχνίδια εκπαιδευτικά;

Οι χιλιάδες επιλογές που έχουν σήμερα οι γονείς για να διαλέξουν παιχνίδια για τα παιδιά τους, μπορούν, συχνά να τους μπερδέψουν, για αυτό και εμείς σας παρουσιάζουμε μερικά έξυπνα κόλπα για να διαλέγετε πάντα παιχνίδια τα οποία θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της νοημοσύνης του παιδιού σας.

Διαλέξτε παιχνίδια που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες του παιδιού σας: Αντιλαμβάνεστε εύκολα το γιατί. Για να ασχοληθεί ένα παιδί με κάτι πρέπει να του κινεί το ενδιαφέρον. Αν για παράδειγμα, στο παιδί σας αρέσουν οι δεινόσαυροι προμηθευτείτε βιβλία και παιχνίδια που επικεντρώνονται στην προϊστορική εποχή.

Διαλέξτε ευέλικτα παιχνίδια: Τουβλάκια, υλικά χειροτεχνίας και παρόμοιου τύπου παιχνίδια είναι μια πολύ καλή επένδυση για το παιδί σας. Όχι μόνο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά, αλλά και με διαφορετικούς τρόπους.

Διαλέξτε παιχνίδια που εξάπτουν την φαντασία και ενισχύουν το παιχνίδι ρόλων:Ο λόγος, η ευφράδεια και η φαντασία αναπτύσσονται ταυτόχρονα μέσα από τα παιχνίδια ρόλων. Κάντε το σπίτι εστιατόριο ή κομμωτήριο και διασκεδάστε για ώρες.

Διαλέξτε παιχνίδια που προωθούν την κοινωνικοποίηση και τη συλλογική συμπεριφορά: Τα παιχνίδια που ενθαρρύνουν τη συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά, αφού τα διδάσκουν να μοιράζονται και να μαθαίνουν να χάνουν. Επιτραπέζια, πάζλ, εργαλεία είναι μερικές εξαιρετικές επιλογές.

Διαλέξτε παιχνίδια που ενθαρρύνουν το αίσθημα της ανακάλυψης: Τα παιχνίδια που βοηθούν τα παιδιά να εξερευνήσουν τον κόσμο, αναπτύσσουν το αίσθημα της περιέργειας και παράλληλα τα προκαλούν να μαθαίνουν διαρκώς καινούρια πράγματα. Ένα ζευγάρι κιάλια, μια απόχη, παιχνίδια που έχουν να κάνουν με την επιστήμη θα δημιουργήσουν απορίες στο παιδί, τις οποίες μπορείτε αργότερα να λύσετε μαζί διαβάζοντας βιβλία ή παρακολουθώντας ντοκιμαντέρ.

 

πηγή: education.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s