Το Google Home Έρχεται για να Γίνει ο Προσωπικός σας Βοηθός στο Σπίτι

στις

Η πρώτη συσκευή βγήκε στην αγορά της Αμερικής τον Νοέμβριο του 2016, και ακολούθησαν η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιαπωνία μέσα στο 2017. Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία η οποία αποτελείται από «έξυπνα» ηχεία. Τα ηχεία είναι συνδεδεμένα με δίκτυο wi-fi και λειτουργούν ως έξυπνο κέντρο ελέγχου του σπιτιού που συνοδεύεται από έναν «προσωπικό βοηθό».

google-home-product-photos-28.jpg

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Home για να παίξετε μουσική σε όλο το σπίτι ή να ρωτήσετε την Google πράγματα που θέλετε να μάθετε. Αν θέλετε, για παράδειγμα, να δείτε ένα βίντεο στο YouTube το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε φωνητική εντολή στο Google Home και αμέσως το βίντεο θα εμφανιστεί στην τηλεόραση του σπιτιού σας. Μπορείτε, επίσης με φωνητικές εντολές, να βάλετε ξυπνητήρι, χρονόμετρο, να φτιάξετε λίστα για το σούπερ μάρκετ ή να ανάψετε τα φώτα του σπιτιού σας, διακόπτες, πόρτες κ.α.

thehomeissue_googlehome0-540x354

Η τελευταία υπηρεσία που πρόσθεσε η Google είναι οι τηλεφωνικές κλήσεις μέσω φωνητικών εντολών. Απλώς λέτε σε ποιόν θέλετε να τηλεφωνήσετε και το Google Home το κάνει για εσάς, χωρίς να χρειάζεται να πιάσετε στα χέρια σας το τηλέφωνο: οι κλήσεις είναι hands – free. Μάλιστα, η νέα τεχνολογία μπορεί να αναγνωρίσει τη φωνή του εντολέα. Αν για παράδειγμα πείτε «Κλήση στον πατέρα μου» αναγνωρίζει, μέσω της φωνής, ποιού ανθρώπου τον πατέρα πρέπει να καλέσει.

google-home-lowres-1030860.jpg

Ωστόσο, δεν αρκείται απλά σε κλήσεις στους… γονείς. Ας πούμε ότι βρίσκεστε στην κουζίνα και μαγειρεύετε ή ακόμα και στην αυλή του σπιτιού σας και θέλετε να τηλεφωνήσετε σε έναν φίλο για να σας φέρει μερικά υλικά καθώς έρχεται σπίτι σας. Δεν χρειάζεται να σταματήσετε αυτό που κάνετε, απλώς λέτε στην Google Home να τον καλέσει και μόλις απαντήσει του λέτε αυτό που θέλετε.

Με το Google Home μπορείτε ακόμα να βρείτε την ερμηνεία κάποιας λέξης, να παίξετε παιχνίδια, να δείτε τις φωτογραφίες των διακοπών σας και να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία καλεσμένων για να μπορούν να το χρησιμοποιούν και οι καλεσμένοι σας όταν βρίσκονται στο σπίτι. Αναμένουμε σύντομα να φτάσει και στην Ελλάδα!

 

http://spirossoulis.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s