Το κόκκινο μπαλόνι

στις

Αν δεν ξέρεις την ιστορία, έχει και αυτό τη μαγεία του. Καθένας μπορεί να μεταφράσει διαφορετικά ένα κοριτσάκι και ένα κόκκινο μπαλόνι. Η εξήγηση καθενός προέρχεται από τα προσωπικά βιώματα και την ψυχολογία που έχει όταν αντικρίσει μια εικόνα. Κακά τα ψέματα, η ψυχολογία μας επηρεάζει τα μηνύματα που λαμβάνουμε από εξωτερικά ερεθίσματα. «Mια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις», είναι μια φράση που χρησιμοποιείται συχνά και περιέχει όλο το νόημα. Τελικά έχει όμως νόημα να ξέρεις γιατί ο δημιουργός αποτύπωσε με αυτό τον τρόπο μια ιδέα του ή να το αφήσεις να αιωρείται;

Σε κάποιους, μόλις αντικρίσουν την εικόνα, θα δημιουργηθούν θλιβερά συναισθήματα. Το κόκκινο μπαλόνι που φεύγει από τα χέρια ενός παιδιού μπορεί να συμβολίζει πως αποχωρίζεται την παιδική του ηλικία. Αποχωρίζεται την παιδική αθωότητα, το παιχνίδι γιατί αναγκάστηκε να μπει σε άλλους δρόμους που δεν τους επέλεξε. Πάντως ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί ένα «δυνατό» χρώμα για το μπαλόνι, που είναι το κόκκινο, σε αντίθεση με το ασπρόμαυρο που επικρατεί στην εικόνα.

Μια άλλη εκδοχή όταν αντικρίζεις την εικόνα σου μεταφέρει ένα αισιόδοξο μήνυμα. Ένα παιδί αφήνει το μπαλόνι που κρατούσε να πετάξει μακριά μη γνωρίζοντας πού θα πάει. Θέλει να μεταφέρει τη χαρά που έδωσε αυτό το μπαλόνι στο επόμενο άτομο που θα φτάσει στα χέρια του. Όταν βλέπουμε ένα μπαλόνι στον ουρανό χαμογελάμε γιατί είναι το κάτι διαφορετικό που άλλαξε το αναμενόμενο, που είναι ένας ουρανός με σύννεφα. Ένα μπαλόνι που ταξιδεύει και πόσο πολύ θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του και να ταξιδεύαμε μακριά από αυτά που μας θλίβουν και μας αναγκάζουν να ζούμε σε μια σκληρή και βαρετή καθημερινότητα.

Ας σας πω λοιπόν τώρα την ιστορία πίσω από αυτήν την εικόνα. Δημιουργός είναι ο Bansky, ένας street καλλιτέχνης που δημιουργεί graffiti. Το έργο του είναι ένα από τα πιο γνωστά και  συμβολίζει τη μεταφορά του μηνύματος πως «πάντα υπάρχει ελπίδα».

 

http://www.awakengr.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s