Εσωτερισμός

4 τρόποι για να κάνετε πάντα χαρούμενες σκέψεις

Δεν χρειάζεται μόνο το σώμα μας αποτοξίνωση αλλά και το μυαλό μας. Η φυσική του τάση, εξάλλου, είναι να κάνει αρνητικές σκέψεις, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη λογική και τα ένστικτα της ανθρώπινης φύσης για να επιβιώσει. Εάν, λοιπόν, θέλετε να ζείτε με αυτοπεποίθηση, με ηρεμία και χωρίς φόβο πρέπει να κάνετε προσπάθεια και να ανακαλύψετε στρατηγικές για να αποφεύγετε τις αρνητικές σκέψεις.

Κάθε φορά που συναντάτε ένα νέο εμπόδιο, μια νέα δυσκολία ή πρόκληση, αυτόματα γίνεστε πιο προσεκτικός απέναντι στο καινούργιο. Μέχρι να ανακαλύψετε, δηλαδή, ότι μπορείτε να το αντιμετωπίσετε κι ότι δεν πρόκειται να σας βλάψει. Έτσι λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό μπροστά σε οτιδήποτε καινούριο: γεμίζει με αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα μέχρι να νιώσει ότι δεν αντέχει άλλο. Ο φόβος του αγνώστου είναι ένας από τους πιο ισχυρούς, εξάλλου.

Αυτό που μπορεί να κάνει ο καθένας δεν είναι να «καθαρίσει» το μυαλό του από αυτές τις αρνητικές σκέψεις και τις φοβίες ή να προσπαθήσει να τις αγνοήσει. Πολύ απλά κάτι τέτοιο δεν είναι αποτελεσματικό. Μια σωστή αντιμετώπιση είναι να αναγνωρίσει και να επαναπροσδιορίσει αυτές τις σκέψεις για να τις αντιμετωπίσει έτσι ώστε να μην έχουν αρνητικές συνέπειες. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε μια «αποτοξίνωση» του μυαλού σας και να καταφέρετε τελικά να μετατρέψετε τις άσχημες σκέψεις σας σε χαρούμενες:

 

bart-larue-314562

 

Αναγνώριση: Κάθε φορά που κάνετε μια σκέψη που σας χαλάει τη διάθεση αλλά και δεν σας βοηθά να εξελιχθείτε ή να συνεχίσετε με ηρεμία την καθημερινότητά σας, αναγνωρίστε την, πείτε ότι δεν σας αρέσει η σκέψη και αποφασίστε να την ξεπεράσετε.

Δώστε της όνομα: Συχνά κάνουμε αρνητικές σκέψεις γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα που μας απασχολεί, εμποδίζοντάς μας να το αντιμετωπίσουμε ή να το ξεπεράσουμε. Δοκιμάστε να δώσετε σε αυτές τις σκέψεις ένα όνομα (π.χ. η άσχημη σκέψη για το γραφείο) κι έτσι κάθε φορά που κάνετε τέτοιες σκέψεις θα αναφέρεστε σε αυτές με το όνομά τους. Όχι μόνο θα τις οικειοποιηθείτε, αλλά θα καταφέρετε να διασκεδάσετε μ’ αυτές.

Τραγούδι: Μια αποτελεσματική τεχνική για να διώξετε τις κακές σκέψεις και να αλλάξει η διάθεσή σας είναι να αρχίσετε να τραγουδάτε ένα όμορφο ρυθμό!

Κάντε το εικόνα ή γράψτε το: Σκέφτεστε κάτι που δεν σας αρέσει; Γιατί να μην το κάνετε εικόνα ή να μην το γράψετε σε ένα χαρτί. Είναι ένας τρόπος να το «ξορκίσετε» και να το ξεπεράσετε. Είναι επίσης πολύ πιθανό να καταφέρετε να κάνετε χιούμορ με μια αρνητική σκέψη και να αλλάξει η διάθεσή σας αμέσως.

 

http://www.gynaikamagazine.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: