Χωρίς κατηγορία

Αγόρασε ένα πίνακα για ένα δολάριο και μετά ανακάλυψε ότι τον είχε ζωγραφίσει ο Χίτλερ!

Ερευνητές του Ολλανδικού Ινστιτούτου Τεκμηριώσεων Πολέμου (NIOD) αποκάλυψαν πριν από λίγες μέρες ότι ανακάλυψαν και επικύρωσαν έναν πίνακα του δικτάτορα Αδόλφου Χίτλερ.

Το έργο τέχνης είναι μια ακουαρέλα, ένας πίνακας που δημιουργήθηκε από λεπτές νερομπογιές, που απεικονίζει το Neutor ή τη «νέα πύλη» των παλαιών οχυρώσεων της Βιέννης.

Η υπογραφή της ακουαρέλας είναι «Α. Χίτλερ ».

Αυτό το έργο τέχνης πιθανότατα ζωγραφίστηκε όταν ο Χίτλερ έζησε στη Βιέννη, μεταξύ 1909 και 1913, όπου προσπάθησε ανεπιτυχώς να ξεκινήσει μια καριέρα ως καλλιτέχνης. Επιχείρησε να φοιτήσει δύο φορές στην αριστοκρατική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, αλλά απορρίφθηκε και τις δύο φορές.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Χίτλερ αντέγραφε παλιά καρτ ποστάλ και τα πουλούσε για να μπορέσει να ζήσει. Αυτή η τελευταία ανακάλυψη ήταν πιθανότατα μια ανατύπωση μιας τέτοιας κάρτας, καθώς οι οχυρώσεις που απεικονίζονται στον πίνακα καταστράφηκαν το 1894.

Το NIOD παρέλαβε αυτή τον πίνακα από μια γυναίκα που επέλεξε να παραμείνει ανώνυμη. Πιστοποίησε την αυθεντικότητά του, καθώς υπάρχουν αρκετοί πλαστοί πίνακες σε όλο τον κόσμο, που αποδίδονται στον Χίτλερ.

Ο συντηρητής βιβλίων Bas van Velzen του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ δήλωσε: «Δεν μπορούσαμε να βρούμε τίποτα που να δείχνει ότι πρόκειται για πλαστογραφία».

Η γυναίκα που παρέδωσε τον πίνακα στο Ινστιτούτο είπε ότι ο πατέρας της τον αγόρασε σε μια αγορά παλαιών ειδών για λιγότερο από ένα δολάριο. Προφανώς, μόνο όταν έφτασε στο σπίτι συνειδητοποίησε ότι ο πίνακας είχε την υπογραφή του Αδόλφου Χίτλερ.

«Αφού ανακάλυψε τι είδους ευαίσθητο αντικείμενο είχε στα χέρια του, το έκρυψε από φόβο», είπε η γυναίκα.

Ο διευθυντής του NIOD Frank van Vree δήλωσε: «Είναι θετικό ότι αυτά τα αντικείμενα δεν καταλήγουν σε δημοπρασία ναζιστικών αντικειμένων».

Απόκάλεσε τον πίνακα ένα «μοναδικό ιστορικό στοιχείο» που θα προστεθεί στη συλλογή του Ινστιτούτου.

https://www.klik.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: