Πώς να φωτογραφίσετε τα πουλιά την ώρα που πετάνε !

στις

Η λήψη φωτογραφιών από πτηνά κατά την πτήση μπορεί να είναι μια δύσκολη πρόκληση στη φωτογραφία της άγριας φύσης. Εδώ είναι ένα 6-λεπτό φροντιστήριο από τη  φύση TTL  που προσφέρει συμβουλές. Θεωρείται από μερικούς ως μία από τις πιο δύσκολες μορφές φωτογραφίας της άγριας φύσης, το πάγωμα της υψηλής ταχύτητας δράσης ενός πουλιού που πετάει.
Ο φωτογράφος Sam Rowley εξετάζει μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σε τέτοιου είδους φωτογράφιση.

Κατ ‘αρχάς, το να χρησιμοποιείς  ένα τρίποδο είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση σχεδόν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, με το πλεονέκτημα ότι εξουδετερώνει το κούνημα της κάμερας .

Ο συνδυασμός κάμερας και φακού θα κάνει τη διαφορά, καθώς τα ταχύτερα συστήματα εστίασης θα έχουν καλύτερη απόδοση. Παρόλα αυτά, ο Rowley λέει ότι δεν πρέπει να χειροτερέψετε τα πράγματα με την εισαγωγή ενός τηλεμετατροπέα, καθώς αυτό θα μαλακώσει τις λήψεις και θα επιβραδύνει τις προσπάθειες του συστήματος αυτόματης εστίασης.

Πολλά από αυτά είναι και στην τεχνική. Ο Rowley μοιράζεται απλά κόλπα, όπως το να κρατάτε και τα δύο μάτια ανοιχτά όταν κοιτάτε μέσα από το σκόπευτρο, καθώς και τον περιορισμό του εύρους εστίασης του φακού σας. Αν χρησιμοποιείτε φακό ζουμ, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι εστιάζει μόνο σε μια ορισμένη απόσταση και άπειρο. Αυτό μειώνει την ποσότητα «γείωσης» που ο φακός πρέπει να καλύπτει όταν εστιάζει, επιταχύνοντας όλη τη διαδικασία.

Δείτε το πλήρες βίντεο παραπάνω για περισσότερες συμβουλές για φωτογράφηση πτηνών κατά την πτήση και εγγραφείτε στο κανάλι Nature TTL για εβδομαδιαία εκπαιδευτικά σεμινάρια φύσης.

https://petapixel.com

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s