Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η φωτογραφία μιας πατάτας που πουλήθηκε για 1 εκατομμύριο δολάρια!

Ο φωτογράφος Kevin Abosch πώλησε μια φωτογραφία πατάτας για 1 εκατομμύριο ευρώ, που ισοδυναμεί με μόλις πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.

Η φωτογραφία, με τίτλο «Πατάτα # 345», λήφθηκε το 2010 ως μέρος μιας σειράς, των ανεξάρτητων εκθέσεων. Είναι ένα πορτρέτο ιρλανδικής πατάτας πάνω σε ένα μαύρο φόντο, ένα διακριτικό εμπορικό σήμα του Abosch που είναι εξαιρετικά περιζήτητο από τους πλούσιους και συχνά γνωστούς θαυμαστές του. Ο 46χρονος καλλιτέχνης, ο οποίος προσκλήθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Davos , αναθέτει γενικά φωτογραφίες για τουλάχιστον 280.000 δολάρια.

Εκτός από τους σπινθηροβολισμούς, ο Abosch φωτογραφίζει επίσης πορτρέτα των επιφανών μορφών. Η πατάτα # 345 εντάχθηκε σε ένα χαρτοφυλάκιο που περιελάμβανε φωτογραφίες του Steven Spielberg , του Facebook COO Sheryl Sandberg και του βραβευμένου με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης Malala Yousafzai .

Η φωτογραφία πουλήθηκε τον Ιανουάριο το 2016 και είναι μία από τις τρεις που υπάρχουν. Ο Abosch κρατά μια στη δική του ιδιωτική συλλογή και δωρίζει ένα άλλο σε ένα σερβικό μουσείο τέχνης. Το τρίτο αγοράστηκε από έναν άγνωστο Ευρωπαίο επιχειρηματία. Ο Abosch μίλησε για την ιστορία στους Sunday Times : «Είχαμε δύο ποτήρια κρασιού και είπε:« Μου αρέσει πολύ » ,«Το θέλω αυτό πραγματικά». «Οι δύο συμφώνησαν σε μια τιμή δύο εβδομάδες αργότερα και κατέληξε να είναι το πιο ακριβό έργο που δεν είχε ανατεθεί.

«Η πώληση της δικής σας τέχνης είναι γλυκόπικρη», δήλωσε ο Abosch σε μια δήλωση στην Fortune . «Το κάνετε για πρακτικούς λόγους και ελπίζετε ότι η εργασία θα φέρει άνεση και χαρά στους νέους ιδιοκτήτες της.»

cfe5.jpg

http://fortune.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: