Το νοικοκυριό του θανάτου !!

στις

 Το «νοικοκυριό του θανάτου» (Dealth Cleaning) είναι μια νέα τάση που έρχεται από τη Σουηδία που έχει ως γενικό σκοπό να μας οργανώσει.

Mέχρι σήμερα γνωρίζαμε την μέθοδο KonMari που βοηθά να απαλλαγείς από την ακαταστασία για να είσαι ευτυχισμένος και πιο προσηλωμένος σε αυτό που θέλεις. Η φιλοσοφία αυτής της μεθόδου είναι απλή: «Αν δεν σου αρέσει κάτι, πέτα το».

Το «νοικοκυριό του θανάτου» σε πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και σε βάζει στη διαδικασία να σκεφτείς αν όλα αυτά που έχεις στον χώρο σου σού χρησιμεύουν πραγματικά και όταν εσύ φύγεις από τον μάταιο τούτο κόσμο, τι θα κάνουν με αυτά τα πράγματα όσοι μείνουν πίσω.

Στα σουηδικά το λένε «Döstädning», ένας συνδυασμός των σουηδικών λέξεων για το θάνατο και τον καθαρισμό. Και όπως λέει η 70χρονη Μαργκαρέτα Μάγκνουσον, συγγραφέας του βιβλίου The Gentle Art Of Swedish Death Cleaning:How to Free Yourself and Your Family from a Lifetime of Clutter, είναι μια μορφή οργάνωσης για να απαλλάξεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου από την βασανιστική διαδικασία να πετάξει όλη την «παλιατζούρα», όπως την αποκαλεί χαρακτηριστικά.

Η ίδια λοιπόν αναρωτιέται «Τι παλιατζούρα θα άφηνα στα παιδιά μου, αν πέθαινα αύριο; Πόσα πράγματα θα έπρεπε να ξεκαθαρίσουν;» και με αυτή τη σκέψη ξεκίνησε ένα βαθύ ξεκαθάρισμα στο σπίτι αλλά και τη ζωή της.

Οι άνθρώποι όσο μεγαλώνουν τείνουν να μαζεύουν άχρηστα μικροαντικείμενα, πράγματα και χαρτιά, ασήμαντα αναμνηστικά μιας ζωής.

Το death cleaning αναφέρεται στο ξε-καθάρισμα των υπαρχόντων μας, αφήνοντας μονάχα τα πραγματικά απαραίτητα και ανεκτίμητης συναισθηματικής και υλικής αξίας πράγματα.

Με λίγα λόγια να κρατάει κανείς τα πράγματα που κάνουν τη ζωή του πιο ουσιαστική και ευτυχισμένη, όποια κι αν είναι η αντικειμενική τους αξία.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του death cleaning οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι καλούνται να τακτοποιήσουν τη διαθήκη τους, αλλά και τις οδηγίες για την κηδεία τους.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s