Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βρώμικη οθόνη; Εδώ είναι πώς να καθαρίσετε μια οθόνη φορητού υπολογιστή χωρίς κίνδυνο βλάβης…

Για σκόνη – ύφασμα μικροϊνών

Οι χρήστες γυαλιών και οι κάτοχοι φωτογραφικών μηχανών γνωρίζουν πολύ καλά αυτό το μικρό εργαλείο – τελικά, είναι πιθανό  να καθαρίσετε το φακό της κάμερας και τα γυαλιά σας. Σχεδιασμένα για να καθαρίζουν τη σκόνη και τα συντρίμμια χωρίς να δημιουργούν χνούδια ή να γρατζουνίζουν λεπτές επιφάνειες, τα πανιά μικροϊνών είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε όταν έρχεται χρόνος να καθαρίσετε μια οθόνη φορητού υπολογιστή.

Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα υλικά με βάση το ύφασμα, είναι πιο πιθανό να αφήσετε πίσω τα δικά τους υγρά. Μην σκεφτείτε ακόμη και τη χρήση χαρτοπετσέτας ή χαρτιού , ωστόσο. Μπορεί να φαίνονται μαλακά όταν φυσούν τη μύτη σας, αλλά είναι τραχιά όταν πρόκειται για οθόνες επιρρεπείς σε γρατζουνιές.

Βήμα 1: Αποκτήστε ένα πανί μικροϊνών . Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω, αλλά εκείνοι που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για γυαλιά ή καθαρισμό φακών λειτουργούν καλύτερα.

Βήμα 2: Τερματίστε το φορητό υπολογιστή σας. Όχι μόνο είναι πιο ασφαλής με αυτόν τον τρόπο, αλλά έχοντας μια κενή οθόνη μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε οποιαδήποτε σκόνη που πρέπει να αφαιρεθεί.

Βήμα 3: Πιέστε απαλά την οθόνη, σκουπίστε προς τη μία κατεύθυνση. Μην τρίβετε ή σκουπίζετε σε κύκλους, καθώς αυτό θα μπορούσε να βλάψει την οθόνη ή απλά να μετακινήσετε τα σωματίδια σκόνης γύρω.

Βήμα 4: Συνεχίστε να σκουπίζετε την οθόνη μέχρι να μην είναι σκόνη.

Για βρωμιά – υγρό σφουγγάρι

Μερικές φορές θα καταλήξετε με περισσότερη σκόνη στην οθόνη σας. Αντί να το τρίβετε με το πανί μικροϊνών σας χωρίς αποτέλεσμα – και ενδεχομένως να λερώσετε το ύφασμα κατά τη διαδικασία – μπορείτε αντ ‘αυτού να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο υγρού σφουγγαριού.

Για αυτή τη μέθοδο, θα χρειαστείτε ένα καινούργιο σφουγγάρι οικιακής χρήσης και είτε απεσταγμένο είτε απιονισμένο νερό . Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε νερό που ξέρετε ότι έχει φιλτραριστεί. Προσπαθήστε να αποφύγετε το πρότυπο νερό της βρύσης, αν είναι δυνατόν, καθώς μπορεί να αφήσει ορυκτά σημάδια στην οθόνη σας.

Βήμα 1:  Τερματίστε τον φορητό σας υπολογιστή και αποσυνδέστε τον από την πηγή τροφοδοσίας του. Εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει επίσης να αφαιρέσετε την μπαταρία.

Βήμα 2: Βρέξτε το σφουγγάρι με το αποσταγμένο νερό και δακτυλογραφήστε το έτσι ώστε να μην υπάρχουν στάγματα.

Βήμα 3: Σκουπίστε απαλά την πληγείσα περιοχή της οθόνης της οθόνης σας με το σφουγγάρι. Παρακολουθήστε για στάγματα και καθαρίστε τα αμέσως αν υπάρχουν.

Βήμα 4: Μόλις η περιοχή είναι καθαρή, περιμένετε να στεγνώσει τελείως η οθόνη πριν κλείσετε το καπάκι και / ή χρησιμοποιήσετε το μηχάνημά σας.

Για έλαια και κολλώδη υλικά – διαλύματα καθαρισμού

Εάν η μέθοδος του υφάσματος δεν το έκανε και το υγρό σφουγγάρι δεν είχε αντίκτυπο, ήρθε η ώρα να ξεσπάσει τα μεγάλα όπλα. Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα καθαρισμού ή να φτιάξετε το δικό σας. Ευτυχώς, μπορείτε να αγοράσετε ένα σπρέι καθαρισμού οθόνης  από πολλές διαφορετικές εξόδους, συχνά με ύφασμα μικροϊνών. Ωστόσο, εάν προτιμάτε να φτιάξετε τη δική σας, θα θέλετε να αναμίξετε ίσα μέρη αποσταγμένου νερού και λευκό ξύδι – το οποίο είναι  ιδανικό και για γενικό καθαρισμό  – ή εναλλακτικά την ίδια αναλογία αποσταγμένου νερού και υψηλού ποσοστού ισοπροπυλικής αλκοόλης .

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι πρέπει να αποφύγετε τη χρήση οποιουδήποτε τύπου υγρού καθαρισμού γυαλιού. Θα θελήσετε επίσης να αποφύγετε να ψεκάζετε οτιδήποτε απευθείας στην οθόνη σας.

Βήμα 1: Τερματίστε τον φορητό σας υπολογιστή και αποσυνδέστε τον από την πηγή τροφοδοσίας του. Εάν μπορείτε, αφαιρέστε την μπαταρία μόνο για να παίξετε ασφαλή.

Βήμα 2: Ψεκάστε ή εφαρμόστε το υγρό καθαρισμού σε ένα πανί μικροϊνών. Βεβαιωθείτε ότι το ύφασμα είναι υγρό, αλλά όχι υγρό.

Βήμα 3: τρίψτε απαλά το ύφασμα πάνω από την πληγείσα περιοχή. Τρίψτε σε μικρούς κύκλους για να αποφύγετε τις ραβδώσεις και να αποφύγετε τη μεγάλη πίεση, καθώς αυτό μπορεί να καταστρέψει την οθόνη.

Βήμα 4: Επαναλάβετε όπως είναι απαραίτητο, φροντίζοντας να μην στάξετε οποιοδήποτε υγρό στην οθόνη ή στο πληκτρολόγιο του φορητού σας υπολογιστή.

Βήμα 5: Όταν τελειώσετε, περιμένετε να στεγνώσει τελείως η οθόνη πριν κλείσετε το καπάκι ή ενεργοποιώντας το φορητό σας υπολογιστή.

https://www.digitaltrends.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: