Ξενοδοχείο Cecil και οι ανεξήγητοι θάνατοι-δολοφονίες!


Το 2013, το Cecil Hotel (που μέχρι τότε αναδημιουργήθηκε ως «Stay on Main») έγινε το επίκεντρο ενός ιογενούς διαδικτυακού βίντεο , το οποίο έδειξε την παρακολούθηση της περίεργης συμπεριφοράς μιας νεαρής καναδικής φοιτήτριας, Elisa Lam σε μια από τις ανελκυστήρες του ξενοδοχείου. Το βίντεο καταγράφηκε λίγο πριν την εξαφάνισή της και την επακόλουθη ανακάλυψη του σώματός της σε δεξαμενή νερού στην οροφή του ξενοδοχείου.

Ο μυστηριώδης θάνατος του Lam οδήγησε σε ένα βαθύτερο ενδιαφέρον για το παρελθόν του ξενοδοχείου, το οποίο φημολογείται εδώ και πολύ καιρό ως τόπος τρομερών εκδηλώσεων. Η έρευνα των αρχείων του Los Angeles Times αποκάλυψε μια παραγωγική ιστορία αυτοκτονίας, δολοφονίας ή ανεξήγητων θανάτων στο Cecil σχεδόν από τότε που άνοιξε για πρώτη φορά.

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος με έδρα το Λος Άντζελες Τζέιμς Τ. Μπαρλέτ, ο οποίος έχει καταγράψει τα ευρήματά του σε μια έκδοση του 2016, Gourmet Ghosts , αναγνωρίζει ότι «με πολλές χιλιάδες επισκέπτες ετησίως, τα ξενοδοχεία αναπόφευκτα θα είναι η σκηνή ατυχημάτων, φυσικών θανάτων, οι αυτοκτονίες, το έγκλημα και ακόμη και η καθαρή κακή τύχη ». Το Cecil, ωστόσο, φαίνεται να καταστρέφεται τόσο δυσανάλογα από την τραγωδία και τη βία – ακόμα και σε σύγκριση με άλλα ξενοδοχεία σε υποβαθμισμένα μέρη της πόλης – που γράφει ο Bartlett: «.. είναι πραγματικά δυνατόν να αναρωτηθούμε αν αυτό το κτήριο είναι καταραμένο ή ότι υπάρχουν αρνητικές δυνάμεις μέσα

Χρονοδιάγραμμα αυτοκτονιών, δολοφονίες ή ανεξήγητοι θάνατοι που σχετίζονται με το Cecil:

 • Στις 19 Νοεμβρίου 1931, o κάτοικος Μανχάταν Μπιτς Ντόρτον, 46 ετών, βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του μετά την κατάποση κάψουλων δηλητηρίου. Μια εβδομάδα πριν, ο Norton είχε δει στο Cecil το όνομα «James Willys of Chicago». Ο θάνατος του Norton φαίνεται να είναι η πιό πρόωρη αυτοκτονία στο ξενοδοχείο. 
 • Τον Σεπτέμβριο του 1932, ο Benjamin Dodich, 25 ετών, βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του από μια κοπέλα. Ο Ντόντιτς πέθανε από μια αυτοτραυματική πληγή στο κεφάλι. Δεν άφησε ένα σημείωμα αυτοκτονίας. 
 • Στα τέλη Ιουλίου 1934, ο πρώην λοχίας του Στρατιωτικού Ιατρικού Σώματος, Louis D. Borden, βρέθηκε νεκρός σε ένα δωμάτιο. Είχε κόψει το λαιμό του με ξυράφι που βρέθηκε κοντά στο σώμα του. Ο Μπόρντεν άφησε αρκετές σημειώσεις, μία από τις οποίες ανέφερε την κακή υγεία ως τον λόγο της αυτοκτονίας του. 
 • Τον Μάρτιο του 1937, ο Grace E. Magro έπεσε από ένα από τα παράθυρα του Cecil. Η πτώση της έσπασε από τηλεφωνικά καλώδια που βρέθηκαν τυλιγμένα γύρω από το σώμα της. Αργότερα πέθανε στο πλέον κατεδαφισμένο νοσοκομείο της Georgia Street Receiving. Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει εάν ο θάνατος του Magro ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος ή αυτοκτονίας. 
 • Τον Ιανουάριο του 1938, ο ναυτικός πυροσβέστης Roy Thompson, 35 ετών, πήδηξε από τον τελευταίο όροφο του Cecil και βρέθηκε στον φεγγίτη ενός γειτονικού κτηρίου. Είχε εγγραφεί στο Cecil για αρκετές εβδομάδες. 
 • Τον Μάιο του 1939, ο αξιωματικός του Ναυτικού Erwin C. Neblett, 39 ετών, του USS Wright βρήκε το δωμάτιό του μετά την κατάποση δηλητηρίου. 
 • Τον Ιανουάριο του 1940, ο δάσκαλος Dorothy Sceiger, 45 ετών, κατάλαβε το δηλητήριο ενώ διαμένει στο Cecil και αναφέρθηκε από τους Los Angeles Times ότι ήταν «κοντά στον θάνατο». Δεν δημοσιεύτηκαν περαιτέρω αναφορές για την κατάσταση του Sceiger. 
 • Τον Σεπτέμβριο του 1944, ο Dorothy Jean Purcell, 19 ετών, μοιράστηκε ένα δωμάτιο στο Cecil με τον πωλητή παπουτσιών Ben Levine, 38. Η Purcell, η οποία προφανώς αγνοούσε ότι ήταν έγκυος, πήγε στην εργασία. Purcell αργότερα κατέθεσε ότι δεν ήθελε να διαταράξει έναν ύπνο Levine, έτσι πήγε στο μπάνιο όπου γεννήθηκε ένα μωρό. Σκεφτόμενος ότι το μωρό ήταν νεκρό, ο Purcell έριξε το μωρό έξω από το παράθυρο όπου προσγειώθηκε στην οροφή ενός παρακείμενου κτηρίου. Ο Purcell κατηγορήθηκε για δολοφονία. Τρεις ψυχίατροι (τότε γνωστοί ως « αλλιβιστές ») κατέθεσαν ότι ο Purcell «μπερδεύτηκε διανοητικά» τη στιγμή του συμβάντος. Τον Ιανουάριο του 1945 διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν ένοχος για λόγους παραφροσύνης. 
 • Τον Νοέμβριο του 1947, ο Robert Smith, 35 ετών, πέθανε μετά από ένα άλμα από το παράθυρο του 7ου ορόφου του Cecil. 
 • Στις 22 Οκτωβρίου 1954, η σταθερή υπάλληλος της Σερ Φρανσίσκο Helen Gurnee, ηλικίας 55 ετών, πήδηξε από το παράθυρο της αίθουσας του εβδόμου ορόφου της και προσγειώθηκε στην κορυφή της μαρκίζας του Cecil. Μια εβδομάδα πριν, είχε εγγραφεί στο ξενοδοχείο με την ονομασία «Margaret Brown». 
 • Στις 11 Φεβρουαρίου 1962, η Julia Frances Moore, 50 ετών, πήδηξε από το παράθυρο της αίθουσας όγδοου ορόφου της και προσγειώθηκε σε μια δεύτερη ιστορία εσωτερικό φως καλά. Ο Moore δεν άφησε ένα σημείωμα αυτοκτονίας. Μεταξύ της κατοχής ήταν ένα εισιτήριο λεωφορείου από το Σεντ Λούις, 59 σεντς σε αλλαγή, και ένα τραπεζικό βιβλίο του Ιλλινόις που έδειχνε ισορροπία $ 1.800. 
 • Στις 12 Οκτωβρίου 1962, η Pauline Otton, 27 ετών, πήδηξε από το παράθυρο της αίθουσας της ένατου ορόφου, μετά από ένα επιχείρημα με τον αποξενωμένο σύζυγό της Dewey. Ο Dewey είχε αφήσει το δωμάτιο πριν το άλμα του Otton να φάει δείπνο. Ο Otton προσγειώθηκε σε έναν πεζό, τον Τζορτζ Γιάνινι, 65, σκοτώνοντας και τους δύο αμέσως. Καθώς δεν υπήρχαν μάρτυρες, η αστυνομία αρχικά πίστευε ότι ο Otton και ο Gianinni αυτοκτόνησαν μαζί. Ωστόσο, σύντομα διαπιστώθηκε ότι ο Γιάνινι είχε τα χέρια του στις τσέπες του τη στιγμή του θανάτου του και φορούσε ακόμα παπούτσια. Εάν είχε πηδήσει, τα παπούτσια του θα είχαν πιθανώς πέσει κατά τη διάρκεια της πτώσης ή κατά την κρούση. 
 • Στις 4 Ιουνίου 1964, ο «Pigeon Goldie» Osgood, ένας συνταξιούχος τηλεφωνητής, βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό της από έναν υπάλληλο του ξενοδοχείου που διανέμει τηλεφωνικά. Είχε βιαστεί, μαχαιρώθηκε και ξυλοκοπήθηκε και η αίθουσα της είχε λεηλατηθεί. Ο Osgood ήταν γνωστός γύρω από την περιοχή και είχε κερδίσει το ψευδώνυμό της επειδή έτρωγε τα πουλιά στην κοντινή πλατεία Pershing . Κοντά στο σώμα της ήταν το καπάκι του Λος Άντζελες Dodgers που φορούσε πάντα και ένα χάρτινο σάκο γεμάτο από πουλιά. Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του, ο Jacques B. Ehlinger, 29 ετών, είδε να περπατάει μέσα από την πλατεία Pershing, την περιοχή στην οποία ο Osgood τρέφονταν με πουλιά, σε ζωηρά ρούχα. Συνελήφθη και κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του Osgood, αλλά αργότερα εκκαθαρίστηκε από το έγκλημα. Η δολοφονία του Osgood παραμένει άλυτο. 
 • Στις 20 Δεκεμβρίου 1975, μια ακόμα μη αναγνωρισμένη γυναίκα, που περιγράφηκε μεταξύ 20-30 ετών, 118 κιλά, καστανά μαλλιά, καστανά μάτια με πολλαπλές ουλές και στους δύο καρπούς, πήδηξε από το δωδέκατο- παράθυρο από το δάπεδο στην οροφή του δευτέρου ορόφου του Cecil του. είχε εγγραφεί στο ξενοδοχείο στις 16 Δεκεμβρίου 
 • Στις 19 Φεβρουαρίου, το 2013, το γυμνό το σώμα της Elisa Lam , ένα 21-year-old καναδική φοιτητής, βρέθηκε μέσα σε μία από τις δεξαμενές ύδρευσης στην οροφή του ξενοδοχείου. Η Lam είχε χάσει σχεδόν τρεις εβδομάδες νωρίτερα, στις 31 Ιανουαρίου 2013. Το αποσυντιθέμενο σώμα της ανακαλύφθηκε από έναν εργάτη συντήρησης σε μια από τις δεξαμενές νερού στον τελευταίο όροφο, αφού οι επισκέπτες είχαν διαμαρτυρηθεί για χαμηλή πίεση νερού και νερό που «γεύση αστείο».   Οι αρχές έκτοτε κυβερνούσαν το θάνατο του Lam ως τυχαίο πνιγμό. Βίντεο παρακολούθησης που τραβήχτηκε από έναν ανελκυστήρα λίγο πριν την εξαφάνιση του, έδειξε ότι ο Lam ενεργούσε παράξενα, πίνοντας πολλαπλά κουμπιά του ανελκυστήρα, κρύβοντας στη γωνία του ανελκυστήρα και κουνώντας άγρια ​​τα χέρια του, προκαλώντας ευρεία εικασία σχετικά με την αιτία του θανάτου του. Αφού δημοσιοποιήθηκε το βίντεο του ασανσέρ, δημιουργήθηκαν πολλές θεωρίες σχετικά με το θάνατο του Lam. Μια θεωρία είναι ότι ο Lam ήταν κατεχόμενος . Η Lam είχε αναφερθεί ότι είχε διπολική διαταραχή , για την οποία είχαν συνταγογραφηθεί διάφορα φάρμακα, τα οποία θα μπορούσαν να συνέβαλαν στον θάνατο της καθώς και την παράξενη συμπεριφορά της στον ανελκυστήρα. 
 • Στις 13 Ιουνίου 2015, το σώμα ενός άνδρα 28 ετών βρέθηκε έξω από το ξενοδοχείο. Κάποιοι υπολόγισαν ότι το αρσενικό μπορεί να έχει αυτοκτονήσει προχωρώντας από το ξενοδοχείο, αν και ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου ενημέρωσε το Los Angeles Times ότι η αιτία θανάτου δεν είχε καθοριστεί και ότι το όνομά του δεν θα απελευθερωνόταν μέχρι να γνωστοποιηθεί η οικογένειά του . 

Έτσι, φαίνεται ότι υπήρξαν τουλάχιστον δεκαέξι θάνατοι στο Cecil, που οφείλονται σε μη φυσικά αίτια: είτε ως αποτέλεσμα αυτοκτονίας, ατυχήματος ή φόνου. Αυτό αποκλείει την περίπτωση του 1940 της Dorothy Sceiger αναφέρθηκε ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την κατάποση δηλητηρίου στο ξενοδοχείο. Δεν υπάρχει άλλο ρεπορτάζ για το αν πέθανε ως αποτέλεσμα.

Το Cecil έχει επίσης συνδεθεί με αρκετές γνωστές δολοφονίες:

Η Elizabeth Short , θύμα δολοφονίας που ονομάστηκε από τα ΜΜΕ ως «η Μαύρη Ντάλια», είναι ένας από τους πιο γνωστούς φόνους του Λος Άντζελες. Σύντομα φάνηκε στο μπαρ του Cecil στις ημέρες λίγο πριν τη δολοφονία του τον Ιανουάριο του 1947. Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες παραμένουν αμφισβητούμενες.

 

https://en.wikipedia.org
Κατηγορίες:Χωρίς κατηγορία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: