Η γυναικείες τσάντες είναι πιο βρώμικες από δημόσιες τουαλέτες ?

στις

Οι περισσότερες από εμάς θεωρούμε τις δημόσιες τουαλέτες αρκετά αηδιαστικές και γι αυτό εξάλλου αποφεύγουμε το να πάμε και μπορεί να κρατιόμαστε για ώρες ή στην τελική της καλύπτουμε με 7 κιλά χαρτί ώστε να μην ακουμπήσουμε. Υπάρχει όμως κάτι που συγκεντρώνει πολύ περισσότερα μικρόβια ακόμη και από τις τουαλέτες και αυτό είναι οι τσάντες μας!

Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Initial Washroom Hygiene διαπίστωσε ότι οι τσάντες που χρησιμοποιούμε εμείς οι γυναίκες περιέχουν πολλά περισσότερα βακτήρια από ότι ο μέσος όρος των τουαλετών που βρίσκονται στους δημόσιους χώρους.

Η μελέτη αυτή δεν στάθηκε όμως μόνο στην τσάντα αλλά εξετάστηκαν μεμονωμένα και διάφορα αντικείμενα που συνηθίζουμε να κουβαλάμε μαζί μας. Ποιο ήταν όμως το τελικό συμπέρασμα που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις για τις τουαλέτες και να δώσεις μεγαλύτερη βάση στην καθαριότητα του αξεσουάρ που έχεις συνέχεια μαζί σου;

Αυτή είναι η απόδειξη ότι οι δημόσιες τουαλέτες είναι πιο καθαρές από την τσάντα σου!

Αν νομίζατε ότι το αντικείμενο με τα περισσότερα μικρόβια είναι το κάθισμα τουαλέτας, μάλλον θα πρέπει να το σκεφτείς λίγο καλύτερα!

Σύμφωνα με το Initial Washroom Hygiene του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι και το χερούλι της τσάντας μας είναι πιο βρώμικο. Δεν αρκεί μόνο όμως το να καθαρίζεις το χερούλι της μιας και αποδείχτηκε ότι η ποσότητα των βακτηρίων που βρίσκονται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό των τσαντών είναι απίστευτο.

Πιο αναλυτικά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 20% των λαβών που έχουν οι τσάντες έχουν τόσο πολλά μικρόβια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν επιμολύνσεις. Επιπλέον, μία στις 5 τσάντες έχουν τόσα πολλά βακτήρια, που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια μας την υγεία.

Όσον αφορά το περιεχόμενο που βάζουμε μέσα σε αυτό το λατρεμένο μας αξεσουάρ, το πιο βρώμικο αντικείμενο ήταν η κρέμα προσώπου ή χεριών και ακριβώς μετά έρχονται τα κραγιόν και η μάσκαρα.

Πολύ σημαντικό ρόλο όμως παίζει και το υλικό από το οποίο έχει κατασκευαστή μία τσάντα, καθώς όσες είναι κατασκευασμένες από πραγματικό δέρμα προσελκύουν ακόμη περισσότερα βακτήρια, λόγω της μαλακής και σπογγώδους υφής τους.

Τι μπορείς να κάνεις όμως γι’ αυτό; Αν θέλεις λοιπόν να γλιτώσεις από όλα αυτά τα μικρόβια θα πρέπει πρώτα από όλα να κρατάς καθαρά τα χέρια σου  και έπειτα, να καθαρίσεις συχνά τα αντικείμενα που βάζεις μέσα χρησιμοποιώντας κάποιο αντιβακτηριακό τζελ ή υγρά μαντηλάκια.

Α και πάνω απ’ όλα να μην την αφήνεις κάτω στο πάτωμα με την πρώτη ευκαιρία! Έτσι θα έχεις ήσυχο το κεφάλι σου!

https://www.ediva.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s