Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου

στις

Κάθε χρόνο στις 15 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου για την ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τις ωφέλειες που προκύπτουν για το περιβάλλον από τη χρήση της Αιολικής ενέργειας. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας (EWEA) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενεργείας (GWEC).

H χώρα μας, πλούσια σε ανέμους, βρίσκεται ακόμη πολύ πίσω στη χρήση της αιολικής ενέργειας, καθώς η παραγόμενη ενέργεια μόλις που φθάνει τα 2000 μεγαβάτ (2014).

Τα παιδιά γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου και ζητούν από τους μεγαλύτερους να δείξουν τον δρόμο για το αύριο, που μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Φέτος η Ημέρα Ανέμου γιορτάζεται για 11η συνεχόμενη φορά, με εκδηλώσεις στο ειδικό περίπτερο της ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας) στο εμπορικό κέντρο ATHENS HEART, από τις 12 έως τις 17 Ιουνίου.

Στο μήνυμά της η ΕΛΕΤΑΕΝ επισημαίνει ότι “η επιλογή της αιολικής ενέργειας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) γενικότερα είναι ενεργειακός, περιβαλλοντικός και οικονομικός μονόδρομος. Είναι η συνταγή για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης. Και όσο γρηγορότερα το συνειδητοποιήσουμε αυτό, τόσα περισσότερα θα είναι τα οφέλη μας”.

Τα μέλη και οι εθελοντές της ΕΛΕΤΑΕΝ  θα ενημερώσουν για τα πολλά οφέλη της αιολικής ενέργειας για την κοινωνία, την οικονομία, το περιβάλλον και τον πλανήτη.

Οι εκδηλώσεις

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ»

Από την Τρίτη 13 μέχρι και το Σάββατο 17 Ιουνίου, μεταξύ 5μμ και 8μμ, το Θέατρο της Ημέρας με 25ετη εμπειρία στο θεατρικό παιχνίδι, πρωτοπόρο στην Ελλάδα στην παιδική θεατρική αγωγή, με 2 παραστάσεις καθημερινά, παρουσιάζει το διαδραστικό δρώμενο: «Το Παραμύθι του Ανέμου».

Τέλος στη παιδική γωνιά του περιπτέρου οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν καθημερινά, να απασχοληθούν δημιουργικά, ζωγραφίζοντας, σχεδιάζοντας, παίζοντας, και κατασκευάζοντας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό τις ώρες λειτουργιάς του εμπορικού κέντρου.

8ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ 5Χ5 «ΑΙΟΛΟΣ 2017»

Στα πλαίσια του εορτασμού κορυφώνεται την Πέμπτη 15 Ιουνίου το 8o τουρνουά ποδοσφαίρου 5X5 «ΑΙΟΛΟΣ». Στο τουρνουά συμμετέχουν 14 ομάδες εταιρειών του κλάδου ή συναφών κλάδων σε 2 ομίλους και το τουρνουά διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Paradise Park στη Μεταμόρφωση Αττικής. Στον μεγάλο τελικό που διεξάγεται την Πέμπτη, 15 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, θα αγωνιστούν οι ομάδες των εταιριώνEunice και Paralos.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στο 8ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΑΙΟΛΟΣ» είναι:

1 ΔΕΔΔΗΕ

2 EDF EN HELLAS

3 ENEL GREEN POWER

4 ENERCON

5 ENTEKA

6 EREN

7 EUNICE

8 FACETS

9 JASPER

10 LAHMEYER

11 PARALOS

12 ROKAS

13 SIEMENS

14 TERNA

Το τουρνουά διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του PARADISE PARK:

Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 15 Ιουνίου 2017 πραγματοποιούνται σε όλον τον πλανήτη υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας GWEC, μέλος του οποίου είναι η ΕΛΕΤΑΕΝ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας WindEurope (πρώην EWEA), εθνικός εκπρόσωπος της οποίας είναι η ΕΛΕΤΑΕΝ.

https://www.sansimera.gr

http://news247.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s