Τριχόπτωση…αίτια και καταπολέμηση !

στις

1. Ξηρό σαμπουάν                                                         all

Αρκετές είναι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν το ξηρό σαμπουάν για να κρατήσουν τα μαλλιά τους φρέσκα και καθαρά, ανάμεσα στα λουσίματα. Το θέμα όμως είναι να μην το παρακάνεις με την χρήση του, μιας και μπορεί να φράξει τους πόρους σου και να προκαλέσει ερεθισμό, μέχρι και σημεία κενά από μαλλιά.

2. Αντισυλληπτικά χάπια

contraceptives-660.jpg

Τα αντισυλληπτικά χάπια έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να καταστέλλουν την ωορρηξία και χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό προγεστίνης και οιστρογόνων.

Ο Αμερικανικός σύλλογος για την απώλεια μαλλιών προειδοποιεί ότι, οι γυναίκες που έχουν προδιάθεση ή που παρουσιάζουν υπερευαισθησία στις ορμονικές αλλαγές που υπάρχουν στο σώμα τους, έχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες να χάσουν πολύ περισσότερα μαλλιά από το κανονικό, όσο παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια.

3. Διατροφή

diatrofika-kolpa.jpeg

Η τριχόπτωση  μπορεί να οφείλεται σε μία διατροφική ανεπάρκεια, δηλαδή να μην καταναλώνεις πολλές πρωτεΐνες και τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α, βιταμίνη Β, βιοτίνη, βιταμίνη C, σίδηρο και ασβέστιο. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να έχεις υγιή μαλλιά, οπότε φρόντισε να τα εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή σου.

4. Συσκευές μαλλιών με υψηλή θερμοκρασία

28f3b039cc0dd68824944f8c48fa22bd

Για να προστατέψεις τα μαλλιά σου, όπως προτείνουν και οι μεγαλύτεροι hairstylists, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείς το πιστολάκι, την μασιά και όλες της συσκευές περιποίησης των μαλλιών σου, περισσότερο από 2 με το πολύ 3 φορές την εβδομάδα και μάλιστα όχι σε υψηλές θερμοκρασίες.

5. Καμία επαφή με τον ήλιο

vitaminD.jpg

Μία πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από τον Dr. Qamar J. Khan έδειξε πως όσοι στερούνται βιταμίνης D χάνουν πιο εύκολα τα μαλλιά τους.Η βιταμίνη αυτή βρίσκεται στον ήλιο. Ή βιταμίνη D είναι ζωτικής σημασίας για τα οστά αλλά και την υγεία του δέρματος μας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μην κλείνεσαι μέσα στο σπίτι σου την ημέρα και γενικότερα της ώρες που έχει ήλιο έξω, αλλά να βγαίνεις μια βόλτα για να σε βλέπει ο ήλιος.

6. Ο θυρεοειδής c6f5457a03cea01e52edf2aade46467b_XL.jpg

Η νόσος του θυρεοειδούς είναι ένα ορμονικό πρόβλημα, για το οποίο η τριχόπτωση είναι ένα κοινό σύμπτωμα. Ευτυχώς, αυτό το πρόβλημα που προκαλείται από τη συγκεκριμένη νόσο εξαφανίζεται όταν ο ασθενείς αρχίζει να παίρνει τη κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

7. Η αναιμία                            8536938_f520

Η σιδηροπενική αναιμία είναι μία από τις πολλές παθήσεις που έχουν αυτό το σύμπτωμα. Όπως έχει αποδειχθεί, από αρκετές έρευνες, τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου είναι εκείνα που οδηγούν στην αισθητή απώλεια μαλλιών.

8. Στρες

work-stress.jpg

Το άγχος και το στρες θα έχεις ακούσει πως είναι ο χειρότερος σύμβουλος, εκτός όμως από αυτό έχει και αρνητική επίπτωση στο τριχωτό της κεφαλής σου. Μετά από κάποιο έντονο σκηνικό που σου προκάλεσε το στρες θα πρέπει να περάσουν έξι έως οκτώ μήνες, κατά τους οποίους θα πρέπει να έχεις ηρεμήσει, για να αρχίσουν να βγαίνουν πάλι φύτρες.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s