Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτή κρυώνει, αυτός ζεσταίνεται. Γιατί;

Το γεγονός ότι οι άντρες ζεσταίνονται περισσότερο από τις γυναίκες βασίζεται σε αποδεδειγμένες διαφορές στις λειτουργίες του οργανισμού τους. Με άλλα λόγια, δεν είναι παράλογο το γεγονός ότι πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν το πρόβλημα οι άντρες να ζεσταίνονται και να θέλουν να πετάξουν τις κουβέρτες από το κρεβάτι και οι γυναίκες να θέλουν να γίνουν ένα με αυτές.

Οι ειδικοί εξηγούν μερικούς από τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Οι γυναίκες χάνουν πιο γρήγορα θερμότητα

Το διαφορετικό μέγεθος σώματος των δύο φύλων είναι ένας παράγοντας που οδηγεί σε διαφορές στον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη θερμοκρασία.Ειδικότερα, οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη αναλογία εμβαδού επιφάνειας προς όγκο σε σχέση με τους άνδρες, με αποτέλεσμα να χάνουν πιο γρήγορα όποια θερμότητα έχουν αποθηκεύσει. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχουν και λιγότερη μυική μάζα, η οποία παράγει θερμότητα, είναι λογικό να αισθάνονται πιο κρύες, πιο γρήγορα.

Το γυναικείο σώμα «σκέφτεται» για δύο

Τα γυναικεία σώματα είναι ικανότερα από τα ανδρικά στη διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας τους, καθώς το κυκλοφορικό σύστημα μίας γυναίκας κατευθύνει αίμα από το δέρμα και τα άκρα, προς το κέντρο, όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος πέσει. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό γίνεται πιθανότατα, ώστε να εξασφαλισθεί ότι σε περίπτωση που μία γυναίκα κυοφορεί, το έμβρυο θα παραμένει ζεστό. Στον ίδιο χώρο, το κυκλοφορικό ενός άνδρα, αν και δομικά δεν διαφέρει, δεν θα δράσει με τον ίδιο τρόπο. Το «πρόβλημα» είναι ότι, έτσι, ενώ ένας άνδρας δεν θα αισθανθεί ιδιαίτερη διαφορά, η γυναίκα θα αντιληφθεί τον χώρο, με τα άκρα της, ως πιο κρύο.

Η θερμοκρασία της γυναίκας αλλάζει με τον κύκλο της

Ο κύκλος μίας γυναίκας παίζει, επίσης, ρόλο στη θερμοκρασία της. Τις μέρες πριν την περίοδο αλλά και κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης, η θερμοκρασία του σώματος πέφτει και τα επίπεδα σιδήρου τείνουν να βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδά τους. Η έλλειψη σιδήρου προκαλεί μείωση των ερυθρών αιμοσφαιρίων, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε απώλεια θερμότητας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: