Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού (World Humanitarian Day) καθιερώθηκε με απόφαση του ΟΗΕ για να τιμήσει το προσωπικό που εμπλέκεται στις ανά τον πλανήτη ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και να αποτίσει φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτών των αποστολών.

Η 19η Αυγούστου επελέγη ως Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού, επειδή την ημερομηνία αυτή του 2003 ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ, βραζιλιάνος διπλωμάτης Σέρζιο Βιέιρα ντε Μέλο και 21 συνάδελφοί του έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια βομβιστικής επίθεσης στο αρχηγείο του ΟΗΕ στην Βαγδάτη.

Είναι η στιγμή να αναγνωρίσουμε εκείνους που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο και τις αντιξοότητες, προκειμένου να βοηθήσουν τους άλλους. Η ημέρα αυτή έχει οριστεί από τη Γενική Συνέλευση για να συμπέσει με την επέτειο του βομβαρδισμού της στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Βαγδάτη, στο Ιράκ το 2003.Είναι επίσης μια ευκαιρία για να γιορτάσουμε το πνεύμα που εμπνέει το ανθρωπιστικό έργο σε όλο τον κόσμο.

Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διοργανώνουν σήμερα επετειακές εκδηλώσεις για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής .Ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη Αναφέρει ακόμη ότι ο ανθρωπισμός δεν είναι απλά μια ιδέα αλλά μια δράση και ότι οι πράξεις του κάθε ενός που αποκαλείται ανθρωπιστής χαρακτηρίζονται από αλτρουισμό, ανιδιοτέλεια, εθελοντική προσφορά, αλληλεγγύη, και πνεύμα θυσίας και αυταπάρνησης.

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s