Εσωτερισμός

Νεύρα

Ο θυμός είναι μια συναισθηματική κατάσταση ,την οποία μερικοί από εμάς την βιώνουμε σε καθημερινή βάση και δυστυχώς επηρεάζει αρκετά και τους γύρω μας. `Η ένταση του θυμού ποικίλει, για να το καταστήσω πιο σαφές,  μπορεί να είναι από έναν απλό ερεθισμό μέχρι μια έντονη μανία και οργή.  Το δυσάρεστο συναίσθημα αυτό μπορεί να προέλθει από τους εξωτερικούς αλλά και τους εσωτερικούς παράγοντες.Βέβαια, τα νεύρα είναι αναπόφευκτα στην ζωή μας, μπορούμε να εκνευριστούμε με ένα άτομο , με μια κατάσταση, με κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Αξίζει να σημειωθεί , πως η ζωή είναι μικρή και πως δεν αξίζει κανείς και τίποτα να μας χαλάσει την εσωτερική μας γαλήνη και ηρεμία. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μία ποικιλία απó συνειδητά και ασυνείδητα στάδια για να αντιμετωπίσουν τα θυμωμένα συναισθήματά τους.Σε αυτό το κομμάτι θα ήθελα να αναφέρω μερικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τα νεύρα μας . Σαφώς χρειάζεται δουλεία και δεν νομίζω πως θα πιάσει με την ΠΡΏΤΗ φορά.

  • Να σκεφτείτε με το μυαλό σας πράγματα που σας ευχαριστούν ή καταστάσεις που έχετε ζήσει στο παρελθόν και ήταν αστείες. Με τον τρόπο αυτό, θα ξεχαστείτε για λίγο, θα ηρεμήσετε και ο λόγος για τον οποίο θυμώσατε μπορεί να μην σας φανεί τόσο μεγάλο ζήτημα .
  • Μετρήστε αργά ως το 10, πάρτε βαθιές ανάσες και να ηρεμήσετε, χαλαρώστε την ένταση στις κινήσεις σας.
  • Πάρτε την ευθύνη για το συναίσθημα που νιώσατε ,έτσι μπορείτε να εξηγήσετε τους λόγους που σας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση και να βρείτε μια λύση .
  • Στρέψτε την προσοχή σας σε κάποια άλλη δραστηριότητα όπως είναι η γυμναστική,η μουσική,το περπάτημα ώστε να πάρετε χρόνο για να σκεφτείτε τι ακριβώς σας θύμωσε.
  • αλλάξτε περιβάλλον/κάντε ένα ήρεμο διάλειμμα

Τα νεύρα δεν είναι κάτι που δεν αντιμετωπίζεται,αντιθέτως θέλει χρόνο και να προσπαθήσουμε γι΄αυτό . Με τον καιρό θα βελτιωθούμε σαν άνθρωποι και παράλληλα θα δούμε διαφορά  και στις  διαπροσωπικές μας σχέσεις .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: