Χωρίς κατηγορία

Παραλία κοχυλιών

Τα κοχύλια μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε ως τον  θησαυρό της θάλασσας . Το κοχύλι είναι το εξωτερικό, σκληρό, προστατευτικό κέλυφος των θαλλάσιων ασπόνδυλων οργανισμών με εξωτερικό σκελετό των οποίων και αποτελεί μέρος του σώματος τους.

Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο για τα κοχύλια και τυχαία βρήκα κάτι το ασυνήθιστο , πανέμορφο , ονειρικό,που πραγματικά με σόκαρε και δεν ήξερα αν όντως υπήρχε κάτι τέτοιο .Για να γίνω πιο κατανοητή, διάβασα πως 4 παραλίες στον κόσμο, που αντί για αμμουδιά ή πέτρες βρίσκονται παντού κοχύλια ,σε όλη την έκταση της παραλίας !

1. Shell Beach, Δυτική Αυστραλία 

Στην παραλία αυτή, υπάρχουν εκατομμύρια άσπρα κοχύλια που καλύπτουν όλη την ακτή. Το γεγονός αυτό συμβαίνει λόγω του ότι, υπάρχει υψηλή αλατότητα εξαιτίας  της γεωμορφολογίας αλλά και του κλίματος της περιοχής.Αυτή η μεγάλη ποσότητα αλατιού ευνοεί τα «κυδώνια» (είδος θαλάσσιων μαλακίων) να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα όταν πεθαίνουν από φυσικό θάνατο να ξεβράζονται στις ακτές κατά χιλιάδες

2. Sanibel Island, Φλόριντα, ΗΠΑ

H συσσώρευση των κοχυλιών στην Φλόριντα οφείλεται στο γεγονός, ότι  είναι ένα νησί-φράγμα με ανατολικό-δυτικό προσανατολισμό, που δρα σαν «φτυάρι» για τα κοχύλια που έρχονται από την Καραϊβική και τις άλλες νότιες θάλασσες.

3. Shell Beach, Άγιος Βαρθολομαίος

Λευκά και καφετί κοχύλια «πλημμυρίζουν» την ακτή, η οποία μοιάζει από μακριά σαν μια αμμώδη κλασική παραλία.Στην  πραγματικότητα όμως, είναι μια από τις πιο σπάνιες παραλίες κοχυλιών στον κόσμο.

4. Jeffreys Bay, Νότια Αφρική

Μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακή όσο οι προηγούμενες αλλά το γεγονός ότι  πάνω από 600 είδη σπάνιων οστράκων από όλο τον κόσμο την κάνει ιδιαίτερη.

Συνοψίζοντας αυτές οι 4 παραλίες θεωρώ πως είναι κάτι το μαγευτικό ! Ποιος δεν θα ήθελε έστω και μια φορά στην ζωή του να βρεθεί σε μια από αυτές τις παραλίες ? Εγώ πάντως, θα το ήθελα πάρα πολύ !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: